duminică, 11 octombrie 2009

DECLARATIE...Subsemnata Elena Marin Alexe, aflata in calatorie pe o perioada nedeterminata pe planeta Pamant,
proprietara blogurilor " hai la plimbare" si " alb de mireasa' declar pe propria raspundere urmatoarele:

Sunt o mare iubitoare de Dumnezeu, familie, natura, animale, pictura , muzica , film, literatura, si tot ce cuprinde "arta" dar si o iubitoare de sinceritate, prietenie, partasie, si Adevar la superlativ. Ador inteligenta si o respect acolo unde o intalnesc!
Ca sa nu se mai vehiculeze diverse pareri, va declar ca ma consider crestina in adevaratul sens al cuvantului, adica urmasa a lui Cristos . Nu mi-e rusine de crezul meu care este bazat pe Cuvantul lui Dumnezeu.
Acum urmeaza ceva important...atentie!

Iubesc si respect pe toti prietenii mei din virtual, indiferent de crezul lor, caci eu stiu ca Hristos a murit pentru toti oamenii....si pe Dumnezeu nu-l intereseaza 'religia' noastra, care este patent omenesc, ci inima noastra in care vrea sa locuiasca Isus cel ce a infiintat adevarata religie , adica impacarea omului cu Dumnezeu.
Fiecare si-a ales un mod de cinstire a Creatorului in cadrul unei anumite religii. Biserica, unde fiecare mergem sa -I aducem inchinare, ne-o alegem dupa inima si cugetul nostru. Nu am judecat pe nimeni si nici nu imi voi permite sa judec vreodata. Nu am scris si ridicat in 'slavi' cultul din care am ales sa fac parte, cred ca nici nu i-am spus denumirea. Nu fac prozelitism. Daca scriu ceva este din Biblie care este inspirata prin DUHUL SFANT, nu citate din vre-un mare evanghelist sau scriitor crestin , desi slava Domnului sunt destul de multi si buni.
Sunt un om deschis la dialog, dar fara contraziceri, cu persoane in necunostinta de cauza.....SI PROMIT SA PROCLAM DRAGOSTEA LUI HRISTOS PENTRU OAMENI .
Am citit mult ...incepand de la Creanga pana la Eliade vorbesc doar de scriitori romani. Cat priveste marea literatura universala, pot afirma ca mi-a leganat tineretea ....dar totusi nu pot afirma ca sunt o intelectuala caci in bagajul meu de cunostinte mai este inca loc destul....
Acum ce-i drept citesc mai greu 'din motiv de dioptrii'. Nu-mi place sa fiu categorisita, drept ignoranta pe motiv ca nu cad de acord cu pareri despre diverse miscari cum ar fi Yoga dar si altele, pe care nu ca le-as dispretui, dar nu prezinta vre-un interes deosebit pentru mine . Cred doar in puterea SFINTEI TREIMI.
Imi place ca intrat pe" Alb de mireasa" sau " hai la plimbare", sa fii liber sa scrii ce simti cu adevarat, bineanteles cu doza de bun simt care trebuie sa ne caracterizeze si aici in lumea virtuala, ca si in cea reala. Tot ce este ostentativ zgarie ochiul cititorului . Hai sa avem respect unii fata de altii, pastrand totusi adevarul si nu jongland cu 'dexteritate' printre expresii, pe care nu le simtim cu adevarat, ci doar din duh de contrazicere ....
Domnul ISUS HRISTOS, [ chiar de am scris cu un singur" I",nu-i schimba cu nimic natura divina caci EL e UNIC ] m-a invatat dragostea de semeni si aceasta dragoste care s-a scris cu sangele Lui sfant pe o cruce la Golgota, ar trebui sa ne uneasca nu sa ne dezbine.

DUMNEZEU ESTE DRAGOSTE !!! Va iubesc prieteni!

din categoria "Dreptul la replica"

40 de comentarii:

Unknown spunea...

Cum de ati facut aceasta declaratie ?Care e cauza?

Jack T spunea...

Hallo ,

egal care e Cauza, eu zic cine gindeste asa in Patrate mici cum Doamna Elena a scris ( cu Patratele mici este interpretation a mea)ar fii bine dacä si-ar mai desfäsura un pic Horizontul lui si ar incerca sä exerseze und pci in Acceptanzä.
Cel mai mare Indicator al micii Valori Intelectuale a unei Persoane este släbiciunea de a accepta Contemporanii lui asa cum sint.
Si intradevär eu incä nu am simtit nici o Secundä pe Blogul acesta cä mi se impune sä cred ceva. Dimpotrivä am primit de fiecare Datä Impuls sä gindesc creativ.

Doamna Elena , eu nu vä zic nimic nou, da totusi
Oameni din acestia se gäsesc peste tot si ginditivä cä o grämadä mare de Cititori ai Dumneavosträ vä apreciazä si respectä

Cu stimä Jacob

Tasha spunea...

Frumos,uite cu acest post te apreciez si mai mult..s-a simtit dragostea ta fata de semeni si pina acum ,vreau sa-ti spun ca si noi te iubim...de aceea si suntem aici..
Elena,eu te-am descoperit pe lista unei bloggerite ,intru de atunci mereu sa te citesc pentru ca vad in tine o persoana de la care am multe de invatat,si inca ceva,in multe privinte vad ca ne asemanam,sau poate asa sunt toti cei care cred cu adevarat ca nimic nu se intampla pe lumea asta fara voia Lui?
Ma bucur ca premiul a ajuns inapoi la tine...sa ai parte de multe premii care sa-ti rasplateasca creatia.
Te pup si te imbratisez,si cine stie poate odata ma pupi si tu in Tara Oasului...

mmary spunea...

Buna dimineata doamna Elena, se pare ca cineva a reusit sa va supere daca ati oferit o astfel de replica...Tot ceea ce ati scris despre dumneavoastra eu stiam deja ,deoarece Omul Elena Marin Alexe, pe care l-ati descris acum , e identic in gand , simtire , manifestare si iubire, cu persoana pe care am descoperit-o eu pana acum , atat pe acest blog , cat si in comentariile oferite pe alte bloguri...

Dumnezeu este iubire ! iar daca vrem sa traim in EL si cu El trebuie sa devenim si noi iubire, caci altfel degeaba ne numim crestini...

Noi doua,am aderat la culturi diferite, insa din tot ce am citit si am simtit de cand va cunosc, avem aceeasi religie : IUBIREA LUI ISUS !

Eu consider ca religia este partea cea mai intima a unui om , iar noi nu avem dreptul sa o calcam in picioare ...Fiecare se roaga asa cum simte si isi urmeaza propria Cale...insa fiecare om trebuie iubit ,indiferent de confesiunea din care face parte...noi nu avem dreptul de a judeca , avem un singur drept , o singura obligatie : SA IUBIM !

Si eu am fost criticata deoarece pe blogul meu am multa muzica "de la pocaiti"(asa mi s-a spus)...ei bine, am replicat, blogul meu e unul al iubirii de Dumnezeu, sunt bine primiti si se pot regasi in el toti aceia care il iubesc, il marturisesc, vor sa-l cunoasca sau sa-l intalneasca pe Isus Cristos si iubirea lui minunata...

Sincer , dupa cum v-am simtit eu, pana acum vreo 2 saptamani , cand ati amintit cumva de biserica la care mergeti, credeam ca sunteti ortodoxa sau catolica,am simtit in iubirea dumneavoastra pentru Isus aceeasi flacara care arde in mine,iar acest lucru e dovada vie a faptului ca Dumnezeu e Iubire! si ca sunt nenumarate si atat de diverse caile prin care ne atrage spre EL...

Nu va lasati intristata de judecata si acuzatiile oamenilor, faceti ceea ce ati facut si pana acum : IUBITI ! o faceti atat de frumos!

Te imbratisez cu mult drag, lasandu-mi inima sa se contopeasca cu a ta si sa rosteasca ca una singura : TE IUBESC ISUSE! oare va avea curajul, va indrazni, sau va reusi cineva sa le desparta?

Nu cred! De ce? Pentru ca au protectie divina :)

Te iubesc Elena Marin Alexe !

Zambeste! :)

nakudo spunea...

martor la marturie...declar pe proprie raspundere ca ce a scris doamna elena este super real..cunoscand-o personal...tot ce transmite este dragoste si toleranta si multa intelepciune...ar fi putut fi o cinica si sarcastica la cata cultura are..fiind omul cu care poti purta discutii din orice domeniu...dar bunatatea,pacea,linistea sant absolute...daca dumnezeu daruie dragoste...cred ca acesta e un mod de a o transmite...va iubesc si imbratisez cu tot dragul omenesc posibil

Lisandru Cristian spunea...

Respectele mele, scumpă doamnă, mă bucur că blogosfera a fost prilej pentru o astfel de întâlnire şi trebuie să mărturisesc că această declaraţie a dumneavoastră este pur şi simplu impresionantă. Şi emoţionantă, totodată... Vă doresc o săptămână plină de gânduri bune!

elena marin-alexe spunea...

Monica Daniela -
Cauzele sunt mai multe, doar ca una a pus capac, cum se mai spune si asa a aparut 'declaratia'...
O saptamana cu har sa ai draga mea!

elena marin-alexe spunea...

Jacktels Kockbuch -
Drag prieten nu am pretentia ca as fi o intelectuala si consider ca in bagajul meu de cunostinte inca este suficient loc, dar atunci cand cineva defaimeaza numele Domnului Hristos Mantuitorul lumii, ma doare cumplit inima si sufletul de om.
Multumesc pentru frumoasele si sincerele incurajari.
Fii binecuvantat in tot ce-ti doresti Jacob!

Cristake1974 spunea...

O declaratie care, la modul sincer, nu stiu daca poate fi data chiar de oricine. Felicitari, ca sa zic asa, pentru ca ati ajuns la acest "stadiu". Vorba aia... quo vadis, Domine?

elena marin-alexe spunea...

tasha -
Multumesc pentru sustinerea ta si frumusetea gandurilor tale si cand spui ca, nimic nu se intampla pe lumea asta fara voia LUI.
NIMIC NU SE INTAMPLA PE LUMEA ASTA FARA VOIA LUI DUMNEZEU, merita scrisa cu majuscule aceasta fraza.
Sper sa ne si cunoastem personal cu voia Lui, in Oas sau Vrancea. Te pup cu mare mare drag!

elena marin-alexe spunea...

mmary -
Ai afirmat aici ceva care spune totul:
Avem aceeasi religie "IUBIREA LUI ISUS" De fapt acta este adevarata religie in care poate fi prezent Dumnezeu prin SF.Treime.
Multumesc draga mea si pentru zambetul pe care mi l-ai asezat pe buze,la acest inceput de saptamana!
Fii binecuvamtata!

ARIPI DE FLUTURE spunea...

doamna elena nu va lasati suparata de comentarii rautacioase. sunt si oameni rai, care nu stiu decat sa raneasca sau sa jigneasca. eu va admir foarte mult, desi nu va cunosc personal.

elena marin-alexe spunea...

nakudo -

Iti multumesc pentru iubire si intelegere...
Te pastrez in inima si rugaciunile mele . Sa lasam Iubirea LUI sa ne cuprinda fiinta, astfel vom gusta din adevarata fericire!
Am mai spus unei prietene astazi ca o orchestra sau o fanfara are in componenta ei nu doar un instrument ci multe si diferite, ca si noi oamenii.Ceea ce face ca orchestra sa aiba succes este armonia deci fara note false....
A iubi pe Domnul si a asculta de invataturile Sale, inseamna a nu falsa a nu jongla cu cel ce si-a dat viata pentru tine.
Imbratisari scumpa mea!

elena marin-alexe spunea...

Lisandru Cristian -
Cuvinte frumoasa pornite din sufletul tau drag prieten, le simt ca un balsam si iti multumesc!
Imbratisari cu dragostea lui Dumnezeu de la Vrancea!

elena marin-alexe spunea...

Cristake -
Quo vadis Domine? Ar fi cazul unui moment de remember, poate ca multe inimi s-ar dezmorti si ar intelege in profunzime ce este de fapt religia.
O saptamana cu multe binecuvantari pe toate planurile si sincere salutari de la Vrancea cu prietenie!

elena marin-alexe spunea...

ARIPI DE FLUTURE -

Nu ma ating jignirile aduse mie, ci jignirile rautacioase facute la adresa Mantuitorului nostru, al tuturor oamenilor.
Fluturasule iti multumesc pentru iubirea ta si ti-o reantorc inzecit!

nakudo spunea...

teoretic si practic noi facem parte din marele trup universal..la scara mare..unul e capul..altul ochiul..altul mana care picteaza etc..pacea si linistea inseamna o buna relatie cu cei din jur pentru altfel ramanem doar un organ singular...cel mai minunat lucru mi se pare faptul ca santem diferiti..unici asta face viata fascinanta..

Tafnat_Paeneah spunea...

Nu sunt pe cale
numai petale
ofrande pale
de trandafiri…

Dar stim ca spinul
si-a pus rubinul
chiar si pe crinul
primei iubiri!

Nu ne-aduc anii
numai Betanii,
dulci spovedanii
in vreun apus.

Dar stim ca ura
si-a-ntins masura,
varsandu-si zgura
si pe Isus!

Si nu-i prea lesne,
cu serpi la glezne,
carari prin bezne
a-ti netezi.

Dar scris e doara
ca-ntai e seara
si noapte-amara.
Si-apoi e zi
(costache ioanid)
nimeni nu bate o rachita pentru a culege fructe!
suntem aici si acum sa-L aratam pe HRISTOSUL inviat din noi! Maranata!

Geocer spunea...

E clar ca te-a suparat cineva, dar nu-mi dau seama cine si cu ce anume. Eu am tactica mea, atunci cand dau peste unii dintr-astia care ne considera ignoranti : ii ignor eu pe ei.

Hălăţel spunea...

Foarte frumos:x
O persoana extraordinara!
" indiferent de crezul lor, caci eu stiu ca Hristos a murit pentru toti oamenii....si pe Dumnezeu nu-l intereseaza 'religia' noastra, care este patent omenesc, ci inima noastra"
Adevarat!

elena marin-alexe spunea...

nakudo -
Intr-o lume care poarta amprenta minciunii deghizata in adevar, unde oamenii nu se arata asa cum sunt de fapt, e absurd sa ii indrumi spre o gandire aprofundata in ce priveste tocmai relatia Dumnezeu-om.
Ploua si e frig...dar ma incalzesc doar la focul prieteniilor adevarate!

elena marin-alexe spunea...

vyky -

Dar stim ca ura
si-a-ntins masura,
varsandu-si zgura
si pe Isus!
Multumesc pentru incurajare si pentru Ioanid!
Nu- mai este nici o noutate ci o certitudine:
Vine ISUS!
De la Vrancea iti trimit salutari!

Carmen Gigartu spunea...

Va iubesc!

elena marin-alexe spunea...

Geocer -
Promit ca asa voi face.Oamenii de "frumos caracter" nu-L pot exclude pe ISUS din SF.Treime caci s-ar autoexclude din Paradisul atat de dorit de noi toti.
O frumoasa zi prietene si doar realizari sa ai in aceasta saptamana care abia a inceput.

elena marin-alexe spunea...

Halatel -
Da, pe Dumnezeu IL intereseaza inima noastra nu cultul religios la care am aderat noi.
Cand iubesti pe Dumnezeu asculti cuvintele Lui si infaptuiesti din iubire poruncile Lui.
O zi binecuvantata si frumoasa!

elena marin-alexe spunea...

Carmen -
Multumesc pentru iubire draga mea!
Sa te atinga binecuvantarile lui Isus de pe munte, Matei 5.

.✿*E LENA*✿. spunea...

Draga mea TIZĂ m-a impresionat
declaraţia şi îmi pare rău
că cineva a reuşit să vă supere!
Vă doresc o săptămână plină de
bucurii şi încercaţi să-i ignoraţi
pe cei ce vă supără..
Vă admir şi îmbrăţişez cu mult drag!

elena marin-alexe spunea...

ELENA-
Mii de multumiri pentru "iubire" Tizo draga mea!
Nu pe mine m-a suparat direct ...dar cand cineva il jigneste pe Isus simt durere in suflet...
imbratisari dragi!

Miriam spunea...

Este incredibil cum lucreaza Dumnezeu!
Ma gandeam zilele acestea sa incep sa ac si eu un el de marturie personala sa stii lumea cu cine sta de vorba...
Acum e clar ca am conirmarea ca trebuie sa ac acest lucru...
Fiti binecuvantata!

Domnul va face aceeasi marturie in fata Tatalui...

elena marin-alexe spunea...

Mariana -
Nu ma pot rusina cu mine si cu EL niciodata!
O seara blanda sa -ti dea Domnul nostru. Binecuvantata sa fii!

Miriam spunea...

Lipsesc cativa de f :) Probleme cu tastatura si cu graba...:)Dar ati inteles ce am vrut sa spun...

Anonim spunea...

Si pe mine ma deranjeaza atacurile la persoana Domnului Hristos pentru ca este Cineva foarte drag la care tin cu adevarat dar incerc sa ma stapanesc si sa ma fac inteleasa cu blandete de catre cei care nu-L cunosc deoarece ei nu au vina ca sunt orbi spiritual.Nu pot decat sa ma rog pentru ei sa le dea Domnul lumina la vremea potrivita asa cum mi s-a dat si mie.Deci,incercati sa nu va mai suparati!Credinta din inima nu ne-o poate lua nimeni! Ochii de-i avem indreptati spre Domnul nu ne putem impiedica de nimic!Va iubesc si va respect!

elena marin-alexe spunea...

Mariana -
Fii linistita ca am inteles tot draga mea.
O seara binecuvantata sa ai, draga mea prietena!

elena marin-alexe spunea...

Mirey-
Nu pot sa fiu indiferenta cand este tavalit in noroi suvaranitatea Mantuitorului meu.Pentru mine nimic nu prezinta valoare mai mare ca spiritualitatea Domnului Isus.
Va doresc binecuvantarea Lui pana in vesnicie!

compadvice spunea...

Cine se va rusina de Domnul,si Domnul se va rusina de el!Eu va apreciez si va respect sincer.Am o banuiala cine v-a suparat.Dar nu va faceti inima amara pentru acest incident.O saptamana plina de El si multe salutari de dragoste din Atena!

elena marin-alexe spunea...

compadvice -
Cum as putea sa ma rusinez de EL , cand doar datorita milei LUI mai traiesc?
Ma intristez ca tot mai multi oameni renunta la Mantuitorul lumii, pentru niste amagiri care o sa-i conduca inevitabil la pierzare, dar ma bucur pentru fiecare suflet care il recunoaste pe Hristos ca Domn si Mantuitor.
Fii binecuvantat drag prieten si frate!

kis spunea...

Multumesc lui Dumnezeu pentru ca in aceste vremuri ,biserica lui isi implineste menirea, aratand oamnenilor ,dragostea Divina.
Multe binecuvantari!

elena marin-alexe spunea...

kis -
Nu poti sa taci atunci cand ai gustat din dragostea Lui si nu poti sa lasi ca minciuna si amagirea sa acopere Adevarul.
Salutari de la Vrancea!O seara binecuvantata!

cella spunea...

Cand harul lui Isus Hristos te transforma ... nu ai cum sa nu spui de El, nu ai cum sa taci, nu ai cum sa nu iubesti. Dna Elena ... mie imi place sa spun ca sunt sectanta ;)) pentru ca suna ciudat si oricum asa sunt catalogata insa ... cu toata rautatea unora, indoilele altora, necredinta multora merg `nainte.
Unii nu stiu decat sa arunce cu pietre ... asta le e slujba si daca reusesc sa ma faca sa incetinesc sau sa ma ascund ... si-au facut treaba bine. Nu vreau sa le ofer satisfactie :D. Si eu sunt incapatanata:D.
Mergeti inainte .. frumoasa marturisire. Capul sus ... lupta-i mare si pana se termina razboiul mai e ..;)

elena marin-alexe spunea...

Cella-
Multumesc pentru incurajare frumoasa prietena si sora in Isus!