sâmbătă, 13 februarie 2010

La revedere


Ioan Holender, este supranumit al doilea om in statul austriac! Ca un mare om de caracter, desi la origine evreu, si-a declarat intotdeauna cetatenia de roman autentic si timp de 11 ani a asezat lauri pe fruntea Romaniei.

Dar sa trecem putin in revista, Balul Operei de Stat din Viena 2010, în cifre si fapte.....

De 10 ani, Ioan Holender, directorul Operei, originar din Timisoara, conduce cu mâna de fier institutia muzicala cea mai reprezentativa din Austria si de 11 ani organizeaza balul. În ce consta talentul de manager al lui Holender, personalitate contondenta, dar unanim apreciata de austrieci? „Printre altele, în faptul ca a reusit cu putini bani, mai putini decât ar fi solicitat alti directori, sa mentina Opera din Viena în topul institutiilor de gen“.

Sala Operei din Viena este plina, arhiplina, la toate spectacolele din stagiune. Loje închiriate pe decenii, închiriate, sute de abonamente si zeci de ultimi sositi care asteapta la casa, cu câteva minute înainte de spectacole, pentru a prinde cele câteva bilete la balcon care se pun în vânzare la preturi populare, fac ca în sala Operei sa nu gasesti niciun scaun gol, în timpul niciunei reprezentatii curente.

La Balul Operei defileaza anual prin fata camerelor de luat vederi care transmit live evenimentul, aproape 7.500 de participanti. În 11 ani, peste 16,5 milioane de telespectatori din întreaga lume au urmarit balul.
Pentru amenajarea salii au fost necesare 12.000 ore de munca a 40 de oameni.

Traditia cere ca participantii la bal sa primeasca la plecare un mic cadou. Anul acesta, directorul Operei le-a pregatit domnilor în frac o surpriza pe masura ego-ului sau: „Ion Holender Close Up“, un volum care cântareste 10 kilograme si în care autorul comenteaza cariera si opera personajului principal! Doamnele au fost doar usor atinse de generozitatea lui Holender, cu o boare de parfum frantuzesc.
Si pentru ca dupa Balul Operei din Viena urmeaza imediat carnavalul care în cultul catolic marcheaza inceputul postului Pastelui, prin foaierele Operei a adiat mireasma a peste 7000 de gogosi, specialitatea traditionala austriaca în perioada carnavalului din care fiecare oaspete a primit, dimineata, la plecare, câte una.

Doi compozitori au fost omagiati la editia din acest an a balului, Frederic Chopin si Gustav Mahler, de la a caror nastere se împlinesc 200, respectiv 150 de ani. 100 de buchete uriase de liliac, trandafiri rosii si alte elemente decorative definitorii ale Balului Operei 2010.
Anul acesta, Ion Holender, le-a pregatit o surpriza: pentru prima oara, la bal au fost invitati câtiva tineri defavorizati integrati proiectului social „SOS – Satul Copiilor“.

Holender, paraseste jiltul de director în aceeasi maniera în care a condus timp de un deceniu. În forta si ca om al surprizelor.
Ar trebui sa ne respectam valorile romanesti, indiferent de etnia din care fac parte. Tot respectul pentru Ion Holender si Dumnezeu sa-l binecuvanteze!

16 comentarii:

nakudo spunea...

m-am intristat teribil...si simt multa durere...uitam ca El s-a nascut in poporul evreu,cand Dumnezeu ar fi putut face orice alta alegere...Un alt om de valoare...cati draga mama reusesc sa respecte Omul?indiferent de etnie?cati?inca sant nostalgica dupa jean de la craiova si sufletul sau minunat...va iubim si imbratisam cu multa dragoste,noi si copii de romi,romani etc..asculta inca videoclipul minunat postat anterior..nu stiti ce a putut deschide in inimi...misiunea speranta nu se numeste intamplator asa si vreau sa spun ca indiferent prin cate incercari o sa trecem ...nu puteti sa nu infaptuiti chemarea divina...santeti o unealta cu care lucreaza daruind iubire,speranta si pace...va imbratisam cu mult drag...va sun pe seara si trimit un vesmant verde si galben care sa mangaie inimile minunate de la vrancea...fiti binecuvantati mereu...dv,sotul,copiii

Rascumparati Vremea spunea...

Bal;;) Austria;)) ce sa mai comentez...o splendoare:x

Weekend placut!

Anonim spunea...

Nu prea ştim să ne preţuim valorile. le îndepărtăm cât se poate pentru a nu deranja "minţile strălucite".

Mă bucur să mai găsesc pe bloguri scrieri despre oamenii valoroşi care îşi fac meseria cu pasiune.

DĂSCĂLIȚA CREATIVE TRAINING spunea...

Un motiv in plus sa ne mandrim ca suntem romani:)

mmary spunea...

"Ar trebui sa ne respectam valorile romanesti, indiferent de etnia din care fac parte. Tot respectul pentru Ion Holender si Dumnezeu sa-l binecuvanteze!"...as face o completare:

Ar trebui sa respectam toate valorile omenirii, indiferent de etnia , rasa sau natiunea din care fac parte...

Ar trebui sa invatam sa respectam, sa iubim, sa ne jertfim...

O postare frumoasa, interesanta, chiar educativa...

Dumnezeu sa va binecuvanteze draga mea surioara...

eu va imbratisez cu miresmele celor 100 de buchete uriase de liliac si trandafiri rosii precum si cu dulci miresme emanate din Iubirea LUI , a Domnului...

Cristake1974 spunea...

Impresionant om, din pacate am auzit de el, pana acum, cel mult pomenit pe la TVR Cultural sau aiurea...
Multamesc de informatie :)

elena marin-alexe spunea...

nakudo-
Dumnezeu ne iubeste pe toti si El a demonstrat acest lucru murind in locul nostru si facand ispasirea pacatelor noastre.
Noi insa iubim doar cu buzele sau dispretuim profund ....
Ca neam ar trebui sa respectam valorile, totusi.
Un comentariu profund draga Stefy.Iti multumesc.
O duminica cu pacea lui Dumnezeu!

elena marin-alexe spunea...

Passion4God-
O splendoare, pusa in scena de un roman.
O zi frumoasa!

elena marin-alexe spunea...

geaninalisandru-
Da draga mea, oameni valorosi au fost sunt si vor mai fi.Dar vor exista si carcotasi din randul invidiosilor si nulitatilor....
Te pup cu raze de soare.

elena marin-alexe spunea...

miki-
Asta asa este, doar ca unii nu inteleg.Imbratisari miki draga!

elena marin-alexe spunea...

mmary-
Ar trebui sa respectam toate valorile omenirii, indiferent de etnia , rasa sau natiunea din care fac parte...

Ar trebui sa invatam sa respectam, sa iubim, sa ne jertfim...
sUBSCRIU....
Cu bucurie te imbratisez si sa ai o zi ferice din iubirea lui ISUS.

elena marin-alexe spunea...

Cristake-
Nu ai auzit deoarece mass media romaneasca promoveaza mai mult nonvalorile[ nichita, sisu,ciumac] uitand ca poporul roman are o cultura bogata si multi oameni de mare valoare care ne fac cinste in lume.
O zi faina moldovene!

Miriam spunea...

Cred că sunt un pic mandra cand e vorba de Romania si de romani de valoare :)

Mi s-a făcut dor de Austria...şi de Concerzul de Anul Nou de la Viena, pe care sper că îl voi vedea vreodată chiar de acolo...

O îmbrăţişare de dor şi de drag, Elena!

elena marin-alexe spunea...

Mariana-
Si mie mi-ar placea sa particip la un comcert pe 'viu' cum se spune , acolo in capitala Austriei.
Toate gandurile bune le trimit spre tine draga mea.

Glennis spunea...

goodness, so many brides and grooms all dancing together. A mass wedding? Here we have a Bridal party night once a year where brides re- dress into their bridal finery and go on stage to be judged as to whom is the prettiest bride. A fun evening, maybe that is what is happening here.

elena marin-alexe spunea...

Glenni's-
The annual Opera Ball in Vienna. Very nice ...
Thank for vissit!