duminică, 25 aprilie 2010

Dilema ...



De o perioada de timp am observat un val de amagire care neluat in seama, tinde sa distruga relatia om - Dumnezeu, dar nu provizoriu ci pentru totdeauna. In ce consta acest val de amagire? In denigrarea lui Dumnezeu,, dar in special in minimalizarea Domnului Isus Cristos si a lucrarii Lui de mantuire.
Suntem crestini, ba unii declaram ca avem acest dar de peste 2000 de ani si nu pot sa nu ma intreb, pe ce se bazeaza credinta noastra crestina? Ca doar suntem un popor european, inteligent si cu un nivel de cultura acceptabil...si nu ar fi posibil sa credem asa, dupa ureche si sa ne luam  unii dupa altii ca oile....Cred ca, credinta crestina se bazeaza pe cunoastere, pe cercetare si un studiu amanuntit al sfintei Scripturi [Biblia ]. Si daca este asa, atunci cum pot sa deraieze oamenii 'crestini' si sa amestece credinta crestina cu orice altceva dar total in afara lui Dumnezeu.De parca Dumnezeu nu ar fi indeajuns de puternic, El Creatorul si ar mai avea nevoie de ceva  ajutoare...din afara Sfintei Treimi. Pai nu este EL Omniprezent, Omniscient, Omnipotent ? Sau nu-L mai credem pe cuvant? Sau credem in El doar cand se apropie catastrofal vre-un mare necaz peste noi si atunci cu frica Il chemam:Doamne, Doamne....
Este Domnul Dumnezeul tau doar in ziua necazului, sau oricand si oriunde Doar El este Cel in care te increzi cu toata inima ta? Crezi ca pentru mantuirea ta nu -i deajuns credinta in Fiul lui Dumnezeu? Cuvantul de aur din Ev. Ioan capitolul 3:16 spune clar:

Fiindca, atat de mult a iubit Dumnezeu lumea,
incat a dat pe singurul Lui Fiu, pentru-ca oricine crede in El
sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica.


Sa ne rugam ca nici o amagire satanica ascunsa cu viclesug pe langa numele lui Dumnezeu, sa nu puna stapanire pe inima mea, a ta si a tuturor oamenilor creati de Dumnezeu.

12 comentarii:

ARIPI DE FLUTURE spunea...

de foarte multe ori cand dau de necaz oamenii Il intreaba pe Dumnezeu de ce ei? insa toata lumea are necazuri, important e sa te rogi sa primesti forta sa treci peste ele,nimeni nu poate trece in locul tau, iar cand esti fericit sa nu uiti sa multumeasti. va imbratisez doamna elena, va pup cu drag

Lisandru Cristian spunea...

E bine ca oamenii să se gândească la Dumnezeu permanent, nu numai atunci când sunt la necaz... Avem de multe ori tendinţa de a implora mila divină doar în situaţii de criză, iar ulterior revenim la ale noastre, ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic... O zi bună vă doresc!

denisia spunea...

Suntem oameni... venim din medii diferite cu educatie diferita. Pentru a intelege Sfanta Scriptura, e nevoie de studiu individual, rugaciune ca Duhul Sfant sa ne sensibilizeze inima.

Eu cred ca ne ratacim pentru ca nu studiem si nu citim Biblia si multi au "preluat" idei straine de Cuvantul lui Dumnezeu.

Daca am citi si scrierile sfintilor Parinti, am acorda timp studiului, am reusi sa intelegem si sa ne traim viata si libertatea in Hristos.

Putini sunt cei ce mai citesc literatura patristica astazi. Se merge pe literatura crestina moderna care uneori are un mesaj indoielnic. Adevarat si clar este avertismentul scripturii "Poporul Meu piere din lipsă de cunoştinţă."

Anca spunea...

Amin !
te asteapta un p[remiu la mine pe blog:) daca iti face [pacere sa-l ridici

elena marin-alexe spunea...

ARIPI DE FLUTURE-
La clipa de necaz si ateul uita ca este ateu si striga vai Doamne!

elena marin-alexe spunea...

Lisandru Cristian-
Fac asta bazandu-se pe faptul ca Dumnezeu iarta.Dar va veni o zi in care iertarea va dispare lasand loc, judecatii!

elena marin-alexe spunea...

ANCA-
Multumesc Ancuta draga!

Cristake1974 spunea...

Daca nu ma insel, faceti referire usor voalata la brambureli de gen yoga cu "ambalaj" de crestinism sau alte apucaturi de astea... umanism, alea alea, care deraiaza mintea omului si il duc spre apucaturi si "invataturi/interpretari originale ale Cuvantului". Tare rau e ca acuma suntem atat de laici incat, daca ar fi careva excomunicat, nu ar avea prea mare importanta pentru el. Si inca mai rau e ca nu se mai excomunica, drept care insasi biserica a ajuns sa fie erodata din interior (de pilda, episcopul Stockholmului a ajuns sa fie o lesbiana). Urate vremuri, urata societate.

elena marin-alexe spunea...

denisia-
Da cred ca asta-i raspunsul :nu citim Biblia.Eu personal nu pot acorda mai multa atentie altor scrieri decat Bibliei, caci stiu ca a fost inspirata de Duhul Sfant.
Ma bucur ca a aparut comentariul tau draga mea!

elena marin-alexe spunea...

Cristake-
Dar...nu am incercat sa voalez, daca ma-ntelegi prietene drag di la Moldova me.
Ai dreptate ca , exista prea multa 'laicizare' dar doar in unele confesiuni si cred ca nu ar durea sa fie excomunicati acestia....deoarece ei singuri se excomunica prin neprezentare la slujbele duminicale...Caci a merge din an in paste la biserica, nu inseamna a fi crestin.
Imbratisari sincere si : Ti-a mai zis cineva ca esti tare destept?

Cristake1974 spunea...

Desigur, toata lumea imi spune ca sunt tare destept. Si multi ma intreaba cand am de gand sa ma mai si culc :))

elena marin-alexe spunea...

Cristake-
Eu nu-s ca toata lumea ci, am sa te intreb cand ai de gand sa redeschizi blogul? Gazeta de parete....imi lipseste mult si cred ca nu numai mie.