joi, 1 iulie 2010

Plange Moldova

Apele au lovit iar ! Desi sunt trista cand privesc asemenea imagini, nu pot sa ma razvratesc impotriva Celui ce a ingaduit acest lucru. Curge amarul Moldovei ca si apele involburate si nimeni nu-l poate opri.Lacrimile nu se mai usuca de pe fetele oamenilor si inima lor se strange de atata nenorocire care i-a lovit din nou.
Este cumplit sa vezi cum raul si-a uitat vechea matca si a luat-o la vale prin propria-ti ograda maturand totul in calea ei..
Ma rog Domnului sa opreasca amarul si sa aline El durerile inimii lor. Rugati-va impreuna cu mine!

22 de comentarii:

denisia spunea...

Apele care matura totul in cale, fac asta an de an... e greu de suportat pentru oameni simpli, care au muncit o viata, sa vada cum totul e luat de ape...

problema e urgenta si trebuie sa-i pese cuiva, altfel la anul e aceaşi poveste.

mmary spunea...

Domnul sa se indure de cei ce s-au aflat sau se afla in calea apelor,sa le ajute sa-si revina,sa le dea putere ,credinta si ajutor pentru a putea merge mai departe.

Fiti biecuvantata draga mea doamna!

ARIPI DE FLUTURE spunea...

oameni necajiti, oameni care au pierdut totul si totusi nu si au pierdut credinta, am vazut ieri la stiri o batrana care a spus ca dumnezeu ii va ajuta sa mearga mai departe.aceeasi situatie e in fiecare an, deoarece dupa ce trec inundatiile nimeni nu face nimic pentru a le impiedica urmatorul an

Cristian Lisandru spunea...

Un titlu sfâşietor. Dar adevărat. Nu vreau să mai spun nimic, fiindcă drama oamenilor nu poate fi pansată nici măcar cu vorbe frumoase.

corina spunea...

Adevarul e ca trebuie sa ne schimbam vietile si sa traim dupa randuiala lui Dumnezeu.
Glasul Tatalui te-ntreaba
Ce faci tu omule draga.
Ca de-ti merge rau sau bine
TU injuri mereu la mine
Si de-ti merge bine ori rau
Tu-l injuri pe Dumnezeu.
...........................
Ape mari furtuni si piatra
Sa va ieie hrana toata
Sa nu aveti ce manca
Sa vedeti taria mea.
............................................
E o poezie care ne da de gandit si care ne indeamna sa ne schimbam noi mai intai si apoi Dumnezeu stie cum sa ne ocroteasca.Nu pot sa spun ca oamenii din acele locuri sunt mai rai decat noi cei care nu ne-a lovit aceste calamitati din contra Domnul ne arata ca sa ne pocaim de toate faptele rele in primul rand eu si apoi fiecare dintre noi.
Elena iarta-ma poate am venit cu un duh nu tocmai placut insa acest indemn l-am avut si sunt convinsa ca lui Dumnezeu nu ii place sa ne pedepseasca insa trbuie sa ne trezeasca oarecumva din amorteala.Si mie mi-e mila de bietii oameni mai ales de cei varstnici care singurul lor adapost a fost casuta din tinerete,cu toate acestea ma gandesc ca ei sunt mai vrednici decat noi cei mai "tari"si pot duce aceasta greutate noi cei mai tineri am fi cazut sub povara ei.Inca odata imi cer iertare daca am adus cumva vreo suparare.
O dupa amiaza linistita iti doresc Elena!

Ionel Mesaros spunea...

Desi sunt departe fizic de Moldova ,cu sufletul sunt foarte aproape de oamenii care si-au pierdut agoniseala de-o viata din cauza potopului.Furia apelor nu i-a iertat nici anul acesta !Au murit oameni nevinovati!Dumnezeu sa-i ierte!
Si la Satu Mare un asemenea dezastru a fost doar in 1970.Dupa acea nenorocire s-a regularizat cursul Somesului, inlaturand coturile raului si intarind digurile.
Este de remarcat ca oamenii pe care i-am vazut,chiar daca si-au pierdut casa,pareau inca puternici,credinta fortificandu-i in fata nenorocirii.
Nu stiu ce am putea face ca sa-i ajutam!Deocamdata ne-am gandit la copii ,la faptul ca noi, care nu am avut asemenea necazuri, sa le oferim tabere in zona noastra prin intermediul fundatiei "I.C.Bratianu".Mentionez ca suntem foarte bine organizati pentru actiuni umanitare si avem tot sprijinul presedintelui nostru Crin Antonescu si dansul foarte sensibil la asemenea probleme.Ne-am raliat si Bisericii in strangerea de ajutoare umanitare pentru Moldova.
Din pacate ,cred ca inca este foarte putin!Dimensiunea dezastrului este atat de mare ,incat Statul trebuie sa intervina cu mijloace suplimentare.Am cerut ca fondurile pentru locuinte pentru specialistii din mediul rural,de la ministerul doamnei Udrea sa fie alocat zonelor sinistrate,insa,Puterea nu a fost de acord!
Nu stim ce vom face maine,insa sunt convins ca nu vom sta cu mainile in san,asteptand ceva de la Guvern si de la Presedinte!
Nadajduiesc ca furia naturii se va potoli astazi ,iar de maine va trebui sa trecem la fapte,fiecare dupa posibilitatile sale!
DOAMNE,AJUTA-NE!

DĂSCĂLIȚA CREATIVE TRAINING spunea...

Soarta Moldovei n-a fost nicicand prea buna.Si daca ne-am razvrati nu ne-ar fi de folos, El stie mai bine rostul lucrarii Sale.

Anikó spunea...

Ne rugam si noi ca Domnul sa se indure de acei oameni necajiti,si sa le dea putere si credinta sa mearga mai departe.Iar la acei oameni care ar putea face ceva ca altodata sa nu se repete sa le dea Domnul intelepciune si vointa de a ajuta.

disa spunea...

Intr-adevar, scene dezolante peste tot.
Doamne, nu da omului cat poate duce!
O zi binecuvantata, draga mea!

Orry spunea...

Ma rog lui Dumnezeu sa opreasca apele infuriate! Dar ma rog sa devenim mai buni si sa avem minti mai luminate!

Fereasca Sfantul de mai rau!!

elena marin-alexe spunea...

denisia-
Dezolanta priveloste asta cu ape;e dezlantuite, dar stie Domnul de ce asa.

elena marin-alexe spunea...

mmary-
Sa se faca voia Sa. Fii binecuvantata draga Mary!

elena marin-alexe spunea...

Fluturas-
Cu siguranta oamenii vor merge mai departe, dar este important cum..Poate isi vor schimba atitudinea fata de Creator.

elena marin-alexe spunea...

Cristian Lisandru-
Intr-adevar vorbele frumoase sau nu, vin si trec, doar voia LUI se va face.

elena marin-alexe spunea...

corina-
Iti multumesc pentru comentariul tau care mi-a mers la inima.Desi ma doare , caci sunt moldoveanca din Falticeni, totusi sunt sonstienta ca daca Domnul a hotarat sa vorbeasca prin ape, El stie ce face.
Multa pace si har sa ai!

elena marin-alexe spunea...

IONEL MWSAROS-
Frumoase ganduri te anima prietene si ai ai toata admiratia mea. Dumnezeu sa te binecuvanteze!

elena marin-alexe spunea...

miki-
Bine mai zici, caci doar EL stie rostul lucrarii Sale! Faca-se voia SA!

elena marin-alexe spunea...

aNIKO-
RUGATI-VA CA DOMNUL SA LEGE RANILE SI SA FACA TREZIRE SPIRITUALA IN INIMILE OAMENILOR LOVITI DE CATASTROFA. PACE SI HAR DIN BELSUG SA AI DRAGA MEA!

elena marin-alexe spunea...

disa-
Numai El stie planul Lui...
Multa pace sa ai draga mea!

elena marin-alexe spunea...

Orry-
Imi place rugaciunea ta.Fii binecuvantata draga prietena!

Ana Gabriela spunea...

nu exista secunda cand vedem o astfel de stire sa nu rostim in gand: "Doamne fereste-ne de atata rau...opreste ploaia nesfarsita..ai mila de noi"

elena marin-alexe spunea...

raza de soare-
Nu putem decat sa ne rugam ...raza mea draga!