duminică, 2 ianuarie 2011

"Cosuletul cu mere de aur"

2. Iosua a zis intregului popor: "Asa vorbeste Domnul Dumnezeul lui Israel: "Parintii vostri, Terah, tatal lui Avraam si tatal lui Nahor, locuiau in vechime de cealalta parte a Raului si slujeau altor dumnezei.
3. Eu am luat pe tatal vostru Avraam din cealalta parte a Raului si l-am purtat prin toata tara Canaanului; i-am inmultit samanta si i-am dat pe Isaac.
4. Lui Isaac i-am dat pe Iacov si pe Esau: lui Esau i-am dat in stapanire muntele Seir, iar Iacov si fiii lui s-au coborat in Egipt.
5. Am trimis pe Moise si pe Aaron si am lovit Egiptul cu minunile pe care le-am facut in mijlocul lui; apoi v-am scos afara din el.
6. Am scos pe parintii vostri din Egipt, si ati ajuns la mare. Egiptenii au urmarit pe parintii vostri pana la Marea Rosie, cu care si calareti.
7. Parintii vostri au strigat catre Domnul. Si Domnul a pus intuneric intre voi si egipteni, a adus marea inapoi peste ei si i-a acoperit. Ati vazut cu ochii vostri ce am facut egiptenilor. Si ati ramas multa vreme in pustiu.
8. V-am adus in tara amoritilor, care locuiau dincolo de Iordan, si ei au luptat impotriva voastra. I-am dat in mainile voastre; ati pus stapanire pe tara lor, si i-am nimicit dinaintea voastra.
9. Balac, fiul lui Tipor, imparatul Moabului, s-a sculat si a pornit la lupta impotriva lui Israel. A chemat pe Balaam, fiul lui Beor, ca sa va blesteme.
10. Dar n-am vrut sa ascult pe Balaam: el v-a binecuvantat, si v-am izbavit din mana lui Balac.
11. Ati trecut Iordanul si ati ajuns la Ierihon. Locuitorii Ierihonului au luptat impotriva voastra: amoritii, ferezitii, canaanitii, hetitii, ghirgasitii, hevitii si Iebusitii. I-am dat in mainile voastre,
12. am trimis inaintea voastra viespe bondareasca, si i-a izgonit dinaintea voastra, ca pe cei doi imparati ai amoritilor: nu cu sabia, nici cu arcul tau.
13. V-am dat o tara pe care n-o munciserati, cetati pe care nu le zidiserati, dar pe care le locuiti, vii si maslini pe care nu-i sadiserati, dar care va slujesc ca hrana.
14. Acum, temeti-va de Domnul si slujiti-I cu scumpatate si credinciosie. Departati dumnezeii carora le-au slujit parintii vostri dincolo de Rau si in Egipt si slujiti Domnului.
15. Si daca nu gasiti cu cale sa slujiti Domnului, alegeti astazi cui vreti sa slujiti: sau dumnezeilor carora le slujeau parintii vostri dincolo de Rau, sau dumnezeilor amoritilor in a caror tara locuiti. Cat despre mine, eu si casa mea vom sluji Domnului."
Iosua capitolul 24:2-15.

Aceste cuvinte spuse de Iosua poporului  Israel, sunt valabile si pentru noi astazi, pentru-ca El, Dumnezeu este omniscient, omniprezent si omnipotent.
Sa privim cu incredere spre viitor cu credinta, caci alaturi de Dumnezeu, toate grijile , greutatile, durerile sufletului si necazurile se risipesc.
Acesta este mesajul meu, pe care il daruiesc la inceput de an tuturor prietenilor mei din virtual, cu mare mare drag, acum la inceput de an nou.
Sa ne incredintam  Lui, caci nu stim ce ne aduce ziua de maine...si este minunat sa ne bazam viata pe dragostea Domnului Isus Hristos, Fiul Preaiubit al lui Dumnezeu , ca sa traim aici si-n vesnicie.
Fiti binecuvantati dragii mei!

20 de comentarii:

Miriam spunea...

,,Sa privim cu incredere spre viitor,cu credinta, caci alaturi de Dumnezeu toate grijile , greutatile si necazurile se risipesc."
LA MULTI ANI, ELENA!
FII BINECUVANTATA!

Cristian Lisandru spunea...

La mulţi ani, să primim cum se cuvine noul an şi să încercăm să facem totul pentru a fi mai buni, în fiecare zi. Gândurile noastre bune, la încpeut de an, vă îmbrăţişăm cu mare drag!

Anonim spunea...

Poeta mea draga,La multi ani cu sanatate, domnul sa va dea de toate, si belsug si iubire, mult noroc si fericire ! Cami

disa spunea...

Fie ca binecuvantarile Domnului sa fie peste tine si casa ta, in acest an, draga Elena!

Anikó spunea...

Un calduros La Multi Ani iti doesc!Si ma rog ca Dumnezeul nostru sa ne calauzeasca si in acest an,caci atunci vom avea un an plin cu har,chiar daca vom trece prin incercari sau necazuri.Domnul sa te binecuvinteze impreuna cu familia ta.

Ana Maria spunea...

Doamne Ajuta!:)

Gabriela Elena spunea...

Acestea sunt fructele din care suntem invitati sa gustam, cu toata dragostea, pentru a vedea ce bun este Domnul.
Fii binecuvantata, tu si casa ta, Elena! :)

elena marin-alexe spunea...

Mariana
Fii binecuvantata draga mea si sa-ti dea Domnul bucurii si sanatate spirituala spre nemurire.
Imbratisari sincere!

elena marin-alexe spunea...

Cristian Lisandru
Va cuprind in gandurile mele bune si va doresc un An Bun dragii mei dragi!

elena marin-alexe spunea...

wittcami
Mare bucurie mi-a produs mesajul tau aici draga mea roscata.Sa ai un An mult mai bun in toate, asta iti doresc.Si numai alegeri bune.

elena marin-alexe spunea...

disa
Amin si multumesc draga mea! Bucurii si iar bucurii sa ai!

elena marin-alexe spunea...

Anikó
Sa stii ca ai atins bine acest punct, asa ca sa ne ajute Domnul sa ramanem neschimbati si de-ar fi sa trecem prin incercari.El este cu noi.
Imbratisari scumpa mea!

elena marin-alexe spunea...

Ana Maria
Daca ii vom respecta vointa, El ne va ajuta cu siguranta.
Un Nou An mai bun sa ai draga mea!

elena marin-alexe spunea...

Gabriela Elena
Multumesc pentru binecuvantarea de inceput de an.O retrimit spre tine cu mare drag!

Unknown spunea...

La multi ani! Multa sanatate si multe impliniri in Noul An! Eu va astept in 2011 in casa noua: http://nikosnewhomeblog.blogspot.com

iri spunea...

Multumesc Elena!

Anonim spunea...

Un mesaj care de umple sufletul de lumină, iubire, credinţă, linişte şi dăruire.

Mulţumim din suflet, draga mea dragă!

elena marin-alexe spunea...

Niko
Aceleasi urari si tie draga mea!

elena marin-alexe spunea...

iri
Sincere imbratisari de suflet Iri draga!

elena marin-alexe spunea...

geaninalisandru
Ma bucura tare trecerea ta pe aici draga mea Geanina draga.Fii binecuvantata in veci!