marți, 18 martie 2014

Ukraina


Mii de creştini din ţara vecină au stat în genunchi şi au cerut evitarea unui război

Marşul de rugăciune pentru Ucraina, ia amploare în ţara vecină. De la un simplu cort pe Maidan, creştin
ii din toată ţara au fost motivaţi să stea în genunchi cerând “Pace pentru Ucraina”. De la Kiev, la Harkov, Herson, Cerkasî şi Dnepropetrovsk, mii de creştini din diferite oraşe, diferite confesiuni, cu diferite convingeri religioase cer Unitate, Binecuvântare, Pace peste Ucraina.

Duminică, 16 martie în centrele mai multor oraşe, dar şi pe Maidan s-au desfăşurat acţiuni în masă cu participarea liderilor religioşi din ţară. Preoţii au îndemnat oamenii la rugăciune, la dragoste şi la răbdare în aceste momente critice pentru ţară.

Sunt din diferite confesiuni, dar au un singur scop şi un singur mesaj. Oamenii au venit şi cu pancarde de culoarea drapelului Ucrainei cu inscripţiile: ”Dumnezeu e unul, Ucraina e una”; “Dumnezeu e pentru toate noroadele”; “Binecuvântăm Ucraina”; “Ucraina unită”; “Doamne, ocroteşte Ucraina”.

Inscripţiile au fost scrise în două limbi, rusă şi ucraineană. Participanţii la Marşul din Dnepropetrovsk au numit piaţa din centrul oraşului în mod simbolic: “Eroii Maidanului”.

Oamenii s-au rugat cu lacrimi pentru ca Dumnezeu să împiedice omuciderea între fraţi. Ei au chemat toţi locuitorii oraşului, care nu sunt indiferenţi de soarta Ucrainei, să stea în genunchi pentru ţară. După modelul celor din Harkov, acţiunea de rugăciune pentru Ucraina se desfăşoară în fiecare dimineaţă la ora 07:00.

Îndemnaţi de pasajul Biblic: “Dacă poporul Meu, peste care este chemat Numele Meu se va smeri, se va ruga şi va căuta faţa Mea, şi se va abate de la căile lui rele – îl voi asculta din ceruri, îi voi ierta păcatul şi-i voi tămădui ţara”, credincioşii din Ucraina cred că o schimbare a stării spirituale din Ucraina este posibila soluţie la recâştigarea păcii şi la ocrotirea poporului lor.

De aceea, au ales să stea în fiecare dimineaţă în genunchi în oraşele lor şi să ceară “Pace peste Ucraina”!

Amintim că odată cu intervenţia militarilor ruşi în Crimeea, astfel de iniţiative au avut loc în mai multe oraşe. Primii care au iniţiat asemenea întâlniri au fost locuitorii din oraşul Harkov, doar la câteva zile numărul lor s-a ridicat la peste 250 de participanţi. La Cerkasî peste 500 de creştini au participat la acţiuni, alături de copiii lor.

Articol preluat pe de publika.md

Stiri Crestine.ro

6 comentarii:

corina spunea...

Cand poporul se smereste si Dumnezeu miluieste.Asta e solutia. Rugaciunea catre Dumnezeu. Bravo lor!!!!!

elena marin-alexe spunea...

corina
Este un bun exemplu şi pentru noi...Corina dragă. Speranţa este doar la El.

nakudo spunea...

Sunt din diferite confesiuni, dar au un singur scop şi un singur mesaj.“Dumnezeu e pentru toate noroadele ''-asta consider eu intelepciune si traire...dincolo de aspectul politic si consecinte pentru noi ca romani,bravo lor pentru tarie si masuri...poate ar trebui sa le urmam exemplul in fapte si nu vorbe...

elena marin-alexe spunea...

nakudo
Oare suntem capabili să urmăm aşa exemplu? Dumnezeu să ocrotească Ucraina...dar şi România!

nakudo spunea...

El ocroteste si iubeste neconditionat...noi sa deschidem usa inimii sa putem primi.Dumnezeu e Iubire ca si Creatia sa.Mesajul-e Dragoste,simplu si atat de complex.:)

elena marin-alexe spunea...

nakudo
Da.Dragostea este picătura divină, prin care avem trecere la Tatăl. O zi cu senin îţi doresc fată verde :)