vineri, 31 octombrie 2014

Halloween, sărbătoare păgânăSarbatoarea Halloween-ului isi are originile in vechea religie a celtilor. Celtii aveau o deosebita constiinta a lumii spiritelor si aveau mai ales propriile idei si practici care sa-i ajute sa aiba acces catre aceasta lume. Pentru vrajitoare, Halloween-ul reprezenta Festivalul mortilor.
Druizii erau preoti celti, membri ai ordinelor pagane din Britania, Galia si Irlanda. In aceasta perioada, ei initiau ritualuri pentru oferirea de jertfe catre zei, ele avand rolul unei “captatio benevolentiae” menite sa-i imbuneze pe acestia, sa alunge spiritele malefice si sa asigure intoarcerea soarelui dupa anotimpul zapezii.Numele de Halloween a aparut in secolul VII, cand Papa Bonifaciu al IV-lea stabileste 13 mai ca fiind Ziua tuturor spiritelor, in dorinta de a da o imagine crestina vechii sarbatori pagane a Samhainului. In anul 834, Papa Gregory al III-lea schimba data de 13 mai cu cea de 1 noiembrie, dand posibilitatea si comunitatii crestine de a-si aminti si plange mortii, precum si de a celebra sfintii care nu aveau o zi dedicata in timpul anului. In felul acesta, 31 octombrie devine All Hallows’ Eve (Noaptea tuturor spiritelor).
Acest comentariu l-am preluat din Opinia Timişoarei, data 31 oct.2014.


Mă întreb, de ce avem tendinţa să importăm de la alţii doar obiceiuri nocive, SĂ PROMOVĂM RĂUL PRINTRE COPII NOŞTRI? Îmi veţi spune că este un obicei nevinovat, un joc, care bucură copiii. Dar putem glumi cu răul, cu obiceiurile pgâne, sataniste? Şi , apoi, noi suntem români.Nu cumva ne-am pierdut identitatea naţională, la care ţineam aşa mult? De ce nu am importat, ca ţară, de la poporul american şi Sărbătoarea Mulţumirii?

Păreri

Preot Constantin Sturzu, consilier cultural al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei: "Ce poate fi bun, ce poate fi de luat in seama la a te deghiza in varcolac, in vrajitoare, in vampir, in a-ti picta crucea inversa? Acest lucru nu poate avea un lucru benefic asupra copiilor."

RESURSE CREŞTINE Nu cred ca nu ai auzit de "minunata sarbatoare",Halloween.Copiii si chiar adultii se costumeaza in fel de fel de personaje(unele chiar foarte ciudate) Dar nu toti cunoastem adevarul despre Halloween.In afara arata doar o sarbatoare in care spui:"Trick-or-Treat?" si primesti dulciuri,dar in spate nu este nimeni altcineva decat..Satana!

Preot Cornel Cadar, Episcopia Romano Catolica Iasi: "Noi recomandam parintilor care sunt crestini sa nu participe la asemena sarbatori, festivaluri, sa nu accepte inlocuirea sarbatorilor crestine cu aceste obiceiuri pagane care sunt legate de stafii, bostani, cranii, de spirite ale mortilor care ne bantuie, care ne viziteaza."

Moldova Creştină În România, Halloween-ul este sărbătorit şi în acest an în toate unităţile şcolare, unde se desfăşoară petreceri, baluri, serbări etc., toate promovând teroarea, cruzimea, violenţa, moartea, într-un cuvânt, satanismul.
Halloween-ul, devenit un prilej de adorare a demonilor, are efecte dezastruoase


Iartă, Doamne, poporul român!

Niciun comentariu: