joi, 30 martie 2017

Calmant


Mi-e cerul pictat în albastru,
Pământul învie sub verdele crud,
Mă-mbie, să-mi plec iar genunchii
În locul de taină, sub dud.

E-o liniște-adâncă, răcoare,
Sublimă e clipa din sufletul meu,
Sunt singură, totu-i tăcere,
Dar simt cât de-aproape îmi e Dumnezeu.

Pe buze îmi tremură ruga,
Nu-i nimeni, doar eu și lumina din zori,
Coboară spre mine iubirea,
Ca soarele care se-arată din nori.

Mă-nvăluie pacea, speranța,
Căci umbrele toate dispar în neant,
Răspunsul Tău, Doamne, e mană,
O hrană divină pe suflet calmant.

elena marin alexe

luni, 20 martie 2017

Stropi de bucurii

Iată-mă la Cluj cu dorul în braţe...
Primăvara asta este presărată cu stropi de bucurii şi se lipeşte de suflet... Dumnezeu să-mi binecuvânteze  copii de la Cluj!

elena marin alexe

luni, 13 martie 2017

Pe voi cine vă suspendă?
    A fost amânată ședința Comitetului Executiv, al Cultului Penticostal, pentru revizuirea suspendării Pastorului Florin Ianovici. De ce nu mă mir?
       O Doamne, dacă mai aveam ceva dubii în privința acestei stupide și răuvoitoare decizii de suspendare a pastorului Ianovici, iată că ele s-au spulberat luate de vântul ciudato-primăvăratic emanat acum de neserioasa conducere a cultului. Acest nociv comitet executiv se teme, așa tare, de o rezoluție decentă asupra erorii pe care a declanșat-o? Ce dilemă mai au, sau poate niscaiva temeri?
Toată creștinătatea din țară și dinafară a fost șocată de această suspendare, cu excepția câtorva lichele bolnave psihic, sau nepocăite, handicapate spiritual , invidioase pe munca și realizările pastorului. Adevărații credincioși din denominațiuni diverse, și-au pus întrebarea firească, de ce a fost necesară suspendarea pe timp de șase luni, dacă omului nu i s-a interzis accesul la Cina Domnului? Este aberant, nu are noimă și totuși pastorul a acceptat decizia, s-a smerit și numai sufletul lui știe gustul amarului suferit în această perioadă grea. Cu toții am așteptat eliberarea pastorului mazilit, sperând că Duhul lui Dumnezeu și dragostea Lui să atingă inimile celor din actuala conducere și să dea în sfârșit semnul de slobozire. Se pare însă, că Ianovici are dușmani puternici care nu vor să cedeze, iar satana are supuși loiali "sub acoperire".
 Domnul nostru a lăsat o poruncă sfântă: "Duceti-va în toata lumea și propovăduiți Evanghelia la orice făptură. Ev. Marcu 16: 15  Unii au lipsă de discernământ și stopează planul de mântuire al oamenilor, prin faptul că prin sentința lor oarbă îl opresc pe pastorul Ianovici să predice evanghelia, deși timpul venirii Domnului Isus este iminent. Lucrarea Domnului este în suferință, datorită pierderii acestui slujitor plin de har și dăruire.

   Domnilor membri ai CECP !
În comunicatul vostru precedent ați scris că motivul suspendării ar fi că Ianovici a mințit și ați dat o sențință de suspendare pe șase luni. Acum poate că nu v-ați dat seama, dar voi înșivă ați păcălit, ați mințit o țară întreagă, deoarece veniți cu alt comunicat.Voi ați scris că suspendarea este pe timp de șase luni. De ce nu vă țineți cuvântul dat și nu umblați în Adevăr? Asta demonstrează lipsă de integritate dar și altele... La urma urmei, a nu-ți respecta promisiunile este tot un soi de amăgire, o minciună.
Pe voi, cei din Comitetul executiv, cine vă suspendă?

PS. Cei mai mulți dintre credincioși îl susținem în continuare pe pastorul F.Ianovici, prin mesajele noastre, prin post și rugăciuni. Dumnezeu este Calea, Adevărul și Viața. Fie ca sărbătoarea Învierii Domnului să aducă aer curat de pace și dragoste în Comitetul executiv al Cultului Penticostal și astfel bucuria noastră să fie deplină!
Dumnezeu este DRAGOSTE!


vineri, 10 martie 2017

De când mă știu
De când mă ştiu, de când Te ştiu Isus
Am ochii plânşi de cer şi dor nespus.

De când mă ştiu, Tu grija mea o ai,
Mă însoţeşti pe drumul către rai.

De când mă ştiu, Tu ruga mi-o asculţi,
Mă ocroteşti, deşi duşmani-s mulţi.

De când mă ştiu, mereu, pe drumul greu,
Mă plec sub cruce, dar înving mereu.

De când mă ştiu, atunci când mai greşesc,
Mă ierţi şi de Golgota-mi amintesc.

De când mă ştiu, mă cerţi şi mă alini,
Îmi cureţi rănile ce dor, de spini...

De când mă ştiu, cu dor Te-aştept să vii,
Să-mi fii Lumină-n nopţile pustii.

De când mă ştiu, Tu nu Te-ai mai schimbat,
Prieten bun în Tine am aflat.

De când mă ştiu, speranţe împletesc,
Poeme-Ţi scriu pentru-că Te iubesc.

elena marin alexe

joi, 2 martie 2017

Reînvierea Dragostei lui Dumnezeu Primul ghiocel al bucuriei, din acest anotimp, prima veste bună, am primit-o, sau mai bine spus mi-a fost oferită de către Conducerea Cultului Penticostal.
Mi-ar plăcea să redenumesc această primăvară reînvierea dragostei lui Dumnezeu.
M-a bucurat hotărîrea Cultului Penticostal, în cel privește pe pastorul Petru Huțuțui. Nu știu și nu mă interesează ce greșeală a făcut acesta. Știu doar că toți am păcătuit mai mult sau mai puțin, dar Hristos a murit pentru păcatele noastre. Ar fi bine să nu uităm acest adevăr niciodată.
La noi la Vrancea timpul încă este răcoros și este ceață dar, acest anunț mi-a înveselit ziua , precum o rază de soare care bucură sufletul și aduce speranță de viață.
Cârtitorilor mei le voi spune: că nu există în lume om fără de păcat și că viața pe pământ este o continuă luptă pentru creștinul autentic. Dacă ei se consideră curați ca lacrima, au o mare problemă, dar asta nu mă interesează pe mine, asta este strict problema lor.
Pentru ce a fost necesar să moară și să învie Isus Hristos? Dacă vreți răspunsul biblic îl găsiți în Isaia 53:5
Dar El era străpuns pentru păcatele noastre, zdrobit pentru fărădelegile noastre.Pedeapsa care ne dă pacea a căzut peste El și prin rănile Lui suntem tămăduiți.

Credincioșii nu sunt infailibili în fața păcatului și o clipă de ațipire este îndeajuns să provoace mari daune , răni sufletești pe care doar sângele Mântuitorului le poate alina și vindeca. Dar cele mai mari și adânci răni le fac frații, prietenii, cei care se grăbesc să judece, să vadă paiul din ochiul altuia și să arunce cu vorbe grele, fără discernământ, în toate părțile, uitând că Domnul nostru ne-a lăsat exemplu de milă, iertare și  dragoste până la jertfă.
În ce mă privește, eu am ales să plâng cu cei ce plâng și să mă bucur cu cei ce se bucură. Astăzi mă bucur cu familia  Petru și Lili Huțuțui!
Dumnezeu să te binecuvânteze pastore!

elena marin alexe