joi, 1 ianuarie 2009

La Multi Ani....o absurditate..

Orele s-au derulat cu repeziciune şi iată, că din punct de vedere calendaristic am intrat in noul an.
Ei şi ce?
Sinceră ăa fiu, nu văd rostul atâtor urări, a pregătirii în exces, a toaletelor, mâncărurilor şi toată frenezia aşteptării orei douăsprezece! Nu că aş avea un dinte contra bucuriei! Mă intrigă însă oamenii care se bucurăîn exces o dată pe an...
Zâmbete, daruri şi urări, care de cele mai multe ori nu se împlinesc...
Mă întreb ce rost mai au urările, dacă în primele ore ale noului an auzim la ştiri atâtea grozăvii?
Nu pot să nu mă întreb, dacă celor loviti de necazuri nu le-a urat cineva: La Multi Ani?!
Atunci de ce atâtea accidente încă din primele ore ale noului an, de ce atatea crime, atâtea nenorociri?
Oare unde e sensul urărilor de bine şi fericire?
As vrea să ne rupem de stereotipiile şi lozincile folosite excesiv la trecerea dintre ani!
Observ cu tristeţe că sărbătoarea Naşterii Domnului trece aproape neobservată de cei mai mulţi, exceptie făcând cei ce o folosesc în scop pur comercial.
Poate ar fi timpul să ne apropiem de Dumnezeu şi să inţelegem dragostea Lui pentru omenire, macar acum, când Terra aleargă pe ultima ei sută de metri.
Vom inţelege, că El, este singurul care ne poate dărui - ,,Multi Ani Fericiti,,

elena marin alexe

2 comentarii:

lidy spunea...

Rostul fiecarui lucru, oare cine-l cunoste?! Unul singur: El. Noi doar incercam sa ne exprimam punctele limitate de vedere... Si pentru ca s-a dat liber la exprimare... si pentru ca pot sa comentez si eu putin pe marginea opiniilor tale, iata-ma incercand sa nuantez cateva aspecte mentionate de tine in textul de mai sus. Momentele speciale care ne dau posibilitatea sa ne uram unii altora "La multi ani" sunt un dar.. Oferim celor din jur speranta de a privi mai departe, spre un maine diferit, un maine mai luminos, cu mai multe motive de bucurie decat de tristete... De aici vine toata aceasta preocupare pentru ora care aduce anul nou, din speranta unui nou inceput. Sensul urarilor de bine sta chiar in dorinta de mai bine din inimile celor care le rostesc... Si cred ca daca totusi mai exista urari.. mai exista intentii bune, mai exista in noi un strop din El. Cred ca asta e bine! Pentru ca acest strop poate creste si ajunge un rau de binecuvantari care sa se reverse in jurul nostru. Urarea mea pentru 2009 ar suna cam asa: Hai sa incercam sa fim o binecuvantare unii pentru altii! [Nu putem face asta fara El :D ]

elena marin-alexe spunea...

Da ...ai dreptate poate privind din alt punct de vedere.Defapt ce ma deranjeaza nu sunt urarile ci nesinceritatea lor daca pot spune asa si faptul ca au devenit anoste si fara sens de cele mai multe ori.