luni, 3 iulie 2017

GÂNDUL ZILEI

    
    Adeseori am fost uimită de acțiunile unora...de a poza în ceea ce nu sunt. Din nefericire aceștia uită sau ignoră faptul că ochiul lui Dumnezeu este peste tot și mai ales în Casa Lui. A face spectacol din rugăciunea ta, a dori să se vadă spiritualitatea ta mai presus decât a altuia, toată manifestarea ta exagerată ajunge hilară. Cum să uiți că Dumnezeu este echilibru? Unde este smerenia de altădată, când oamenii nu îndrăzneau să își ridice ochii spre sființenia lui Dumnezeu? Când rugăciunea era smerită, cu lacrimi și suspine. Dumnezeu răspundea la timp și nelatimp.
Dacă am privi în urmă la înaintașii noștri, la apostolii care au împrăștiat creștinismul pe pământ, am avea multe de învățat. Dar unii sunt prea plini de ei, deși par smeriți nevoie mare...
Nedumerirea mea este că deși își spun creștini nu se aseamănă cu Cristos, nu vor să poarte pe suflet veșmântul umilinței, ci vor să iasă în evidență cu orice preț.

Eclesiastul 5.
1. Pazeste-ti piciorul cand intri in Casa lui Dumnezeu si apropie-te mai bine sa asculti decat sa aduci jertfa nebunilor; caci ei nu stiu ca fac rau cu aceasta.
Galateni 6
7.Nu va inselati: "Dumnezeu nu Se lasa sa fie batjocorit." Ce seamana omul, aceea va si secera.
8. Cine seamana in firea lui pamanteasca va secera din firea pamanteasca putrezirea; dar cine seamana in Duhul va secera din Duhul viata vesnica.

elena marin alexe

2 comentarii:

Modart spunea...

Unii sunt mai patimasi,impulsivi,colerici prin anumite date dictate de gena,de temperament...de aici probabil si stilul lor de a predica mai exaltat,dinamic,emfatic!Cel melancolic,introvertit,,fireste are o atitudine mai umila,smerita!
Nu stiu...dar am vazut asemenea cazuri de pastori in filme inspirate de cazuri reale..nu puteai spune ca nu au credinta in ei,ca nu iubesc,dimpotriva,se implicau,erau energigi,revoltati,hotarati!Mi-au placu,desi, ca si tine,ma intrebam daca asa e bine,prea impulsivi ii gaseam!
Altii,alt temperament, se arata smeriti,poate chiar sunt,,dar raman pasivi la punerea in practica cand se impune o anumite implicare sociala!
Greu...candva aveam anumite considerente pe aceasta tema,cu timpul s-au schimbat,ori sunt confuz..oamenii sunt diferiti ca fire si cred ca trebuie judecati in functie de realitatea temperamentului ce-i defineste!
Gandeste-te la Ioan Botezatorul...el era mai coleric,impulsiv!

elena marin-alexe spunea...

Modart
Mie ]mi plac predicile cu suflet, tumultoase , trăite, cu tot sufletul și ființa. Gândurile mele erau vis a vis de rugăciune și tot ce implică ea.Mă deranjează anumite exentricități, ...de ex. atunci când rugăciunea devine o hărmălaie, când anumite persoane vor să se audă doar ei, sau poate cred că trebuie să strigi cât mai tare pentru-ca Dumnezeu să răspundă. Poate că acasă uită să se roage...iar la biserică vor să fie în față cu orice preț...
Mulțumiri pentru popas!