vineri, 10 ianuarie 2014

A dărui...Odată cu stingerea sărbătorilor ne părăseşte treptat şi bucuria dărniciei. Oare de ce trebuie să existe doar două perioade din an, în care creştinii sunt chemaţi să dăruiască semenilor mai lipsiţi? Hai să schimbăm puţin optica simbolică a verbului "a dărui" începând chiar din prima lună a noului an. Să vedem ce se întâmplă în inimile noastre.

Să nu dăruim doar o vorbă, un zâmbet, alinare. Acestea toate pot fi preţioase. într-atât încât să lumineze cuiva ziua. Cu atât mai mult a dărui o pâine, o haină, un bănuţ, o carte, 1 kg. de cartofi, sau altceva, acolo unde simţi că este lipsă, poate chiar la vecinii de palier, care se zbat din greu să-şi crească copilaşii dintr-un salariu minuscul, sau unei rude lipsită de posibilităţi materiale, ori la vecinul de la a şaptea casă de pe strada ta, unde o rochie părăsită de tine, sau o pereche de cizme de care te-ai plictisit, sau care nu mai sunt "ultimul răcnet în modă". pot aduce fericire şi mulţumire sufletului deznădăjduit. Aceste gesturi făcute mai des pot deveni stropi de bucurii atât pentru noi cât şi pentru cei cărora le oferim din tot sufletul, cu toată compasiunea care se coboară de la Dumnezeu prin dragostea Fiului Său Preaiubit, Cristos Domnul nostru.
Făcând din asta un obicei frumos ne vom aduna comori în cer, dar şi satisfacţii personale în viaţa de creştin, iubitor de Dumnezeu şi de oameni. Să lăsăm mâinile noatre să înflorească în Dragoste, să fie transformate în uneltele lui Dumnezeu, mult binecuvântate.
Să încercăm să facem lumea dimprejurul nostru mai frumoasă...

elena marin alexe - gânduri pentru 2014

12 comentarii:

.✿*E LENA*✿. spunea...

La mulți ani scumpa mea Tiză!
Vă doresc un an fericit și plin de reușite!
Vă pup și îmbrățișez cu mult drga!
Weekend minunat!

Ana Maria spunea...

Foarte frumoase ganduri si randuri draga mea! Te felicit pt ca te-ai gandit si la cei mai putini norocosi, si sunt foarte multi in aceasta perioada, care se zbat la limita supravietuirii! Cu siguranta, fiecare din noi poate face cate ceva si poate da o mana de ajutor unui om la nevoie, chiar si un mic ajutor financiar! Te pupicesc dulce si iti multumesc pt prietenia ta!

José Ramón spunea...

Elena buen comienzo de año 2014 Saludos

corina spunea...

Elena, daca ai timp de-o leapsa o inmanez cu drag. :)
O Duminica minunata!

nakudo spunea...

de multe ori sa stiti ca desi oamenii simt sa faca anumite lucruri-nu le fac pentru ca le pasa mai mult de gandirea limitata a celor din jur si,,ce o sa creada oamenii".Aici e opritorul si departajarea calitativa intre oameni.Putem parea nebuni si neintegrati in valorile false,neraportate la teocratie pentru multi.Dar un om care simte si iubeste neconditonat v-a imparti.Tot.Pentru ca fiind atat de importanti in fata Lui Dumnezeu,dovada pretul platit de Fiul Sau pentru noi,nu se v-a ingrijora.Stie ca gesturi simple,uneori neobservate pot aduce zambet si o zi senina altor oameni.El nu se uita la infatisarea si aparentele noastre ci la esentele din inima.De asta spun...Dragostea neconditionata aduce hula si suturi in dos din partea aparentilor,,normali"dar sa nu uitam ca cei ce aleg poteca usoara merg pe un drum batatorit inutil de altii.Daruind vei dobandi.Un mare adevar.Va imbratisez cu maxim de iubire luminoasa.

Costea spunea...

Un zâmbet. :)

elena marin-alexe spunea...

*ELENA*
Îmbrăţişări, Tizo şi toate urările de bine.
Dumnezeu să te binecuvânteze!

elena marin-alexe spunea...

Ana Maria
Mă bucur că avem aceleaşi sentimente, dragă Ana Maria. Numai bine, din Vrancea!

elena marin-alexe spunea...

José Ramón
Gracias, Ramon! Un an fericit să ai şi Dumnezeu să te binecuvânteze, prietene.

elena marin-alexe spunea...

corina
Mulţumesc, draga mea!

elena marin-alexe spunea...

nakudo
Daruind vei dobandi.Un mare adeva
Da...un mare adevăr. Ehei..ce multe lucruri inutile nouă avem prin casă, dar rar ne gândim că altora le-ar fi de folos şi le-ar încălzi sufletul.
O zi fericită sub ocrotirea Celui PreaÎnalt, draga mea, fată verde <3

elena marin-alexe spunea...

Costea
Îl primesc cu drag şi ţi-l înapoiez, Costea :)