sâmbătă, 19 februarie 2011

COSULEŢUL CU MERE DE AUR...

Isaia 53

1. Cine a crezut în ceea ce ni se vestise? Cine a cunoscut braţul Domnului?

2. El a crescut înaintea Lui ca o odraslă slabă, ca un lăstar care iese dintr-un pământ uscat. N-avea nici frumuseţe, nici strălucire ca să ne atragă privirile, şi înfăţişarea Lui n-avea nimic care să ne placă. 

3. Dispreţuit şi părăsit de oameni, Om al durerii şi obişnuit cu suferinţa, era aşa de dispreţuit, că îţi întorceai faţa de la El, şi noi nu L-am băgat în seamă. 

4. Totuşi El suferinţele noastre le-a purtat, şi durerile noastre le-a luat asupra Lui, şi noi am crezut că este pedepsit, lovit de Dumnezeu şi smerit.

5. Dar El era străpuns pentru păcatele noastre, zdrobit pentru fărădelegile noastre. Pedeapsa care ne da pacea a căzut peste El, şi prin rănile Lui suntem tămăduiţi. 

6. Noi rătăceam cu toţii ca nişte oi, fiecare îşi vedea de drumul lui, dar Domnul a făcut să cadă asupra Lui nelegiuirea noastra a tuturor.

7. Când a fost chinuit şi asuprit, n-a deschis gura deloc, ca un miel pe care-l duci la măcelărie şi ca o oaie mută înaintea celor ce o tund: n-a deschis gura.

8. El a fost luat prin apăsare si judecată. Dar cine din cei de pe vremea Lui a crezut că El fusese şters de pe pământul celor vii şi lovit de moarte pentru păcatele poporului meu? 

9. Groapa Lui a fost pusă între cei răi, şi mormântul Lui, la un loc cu cel bogat, măcar că nu săvârşise nicio nelegiuire şi nu se găsise niciun vicleşug în gura Lui.

10. Domnul a găsit cu cale să-L zdrobească prin suferinţă Dar, după ce Işi va da viaţa ca jertfă pentru păcat, va vedea o sămânţă de urmaşi, va trai multe zile, şi lucrarea Domnului va propăşi în mâinile Lui. 

11. Va vedea rodul muncii sufletului Lui şi Se va înviora. Prin cunoştinţa Lui, Robul Meu cel neprihanit va pune pe mulţi oameni într-o stare dupa voia lui Dumnezeu şi va lua asupra Lui povara nelegiuirilor lor.

12. De aceea, Ii voi da partea Lui la un loc cu cei mari, şi va împarţi prada cu cei puternici, pentru-că S-a dat pe Sine însuşi la moarte şi a fost pus în numărul celor farădelege, pentru că a purtat pacatele multora şi S-a rugat pentru cei vinovaţi. 

6 comentarii:

Lavinia Dance spunea...

Nimeni nu ne-a iubit atat de mult ca si El, am stat de multe ori si m-am gandit ca nici un fel de zeu sau de orice alt fel de dumnezeu nu a facut ce a facut Iubitul notru Rege :X
nu ca as crede in alti dumnezei dar zic, ca unii cred in altceva si de aia:D

compadvice spunea...

Slava doar Lui in locurile prea inalte si aici pe pamant,pentru ca a biruit moartea si ne-a adus la o viata noua!Domnul sa va binecuvinteze doamna draga!Calde salutari de aici de la Atena:)

Lisandru Cristian spunea...

Vă trimitem gândurile noastre bune, la sfârşit de săptămână, şi vă îmbrăţişăm cu mare, mare drag...

elena marin-alexe spunea...

Lavinia
Domnul nostru este unic! Omniprezent, pmniscient si omnipotent.O zi de mare har sa ai draga Lavi!

elena marin-alexe spunea...

compadvice
Tot ce a facut, a fost doar din iubire pentru noi.Fii binecuvantat Florine!

elena marin-alexe spunea...

Lisandru Cristian
Imbratisari de la suflet la suflet, dragii mei dragi.Sanatate Geaninei!