duminică, 13 mai 2012

"Scamatorul" la Românii au talent

Ecourile concursului naţional "românii au talent" încă sunt calde..
S-au perindat mulţi români cu talente autentice, care au ridicat publicul în picioare, iar pe noi telespectatorii ne-au făcut să ne simţim mândri cu asemenea compatrioţi talentaţi nativ.
Dar n-a fost să fie..
Câştigătorul este un "mentalist"aşa se intitulează el, un iluzionist, care "a păcălit" printr-o scamatorie ieftină. Spun asta deoarece iluzie= amăgire, scamatorie, ficţiune .. vezi Dex
În această seară la emisiunea - Sub semnul întrebării, Turcescu a explicat trucul pe care l-a facut Gog şi anume: pulsul nu se mai înregistrează, dacă sub braţul stâng se pune un ghem de hârtie, care îndepărtează braţul de corp.
Concluzia este o întrebare retorică:
Chiar atât de mult le place românilor să fie amăgiţi?

10 comentarii:

Cristian Lisandru spunea...

He, he...
Fac şi amăgirile parte din vieţile noastre, nu?
Ce ne-am face, oare, fără iluzii? E bine, totuşi, ca ele să aibă locul lor şi să nu transformăm totul într-o iluzie. Asta ne poate pierde, pe termen lung.

Nu ştiam că a fost explicat trucul, poate reuşesc să găsesc o reluare pe undeva. Deci un ghem de hârtie la subraţ?

Gânduri bune la ceas de seară, scumpă doamnă...

elena marin-alexe spunea...

Cristian Lisandru
:) Ei, asta este! A explicat Turcescu aseara..
O seara frumoasa va doresc din suflet, Cristian!

Anonim spunea...

Nu le place sa fie amagiti, le place CUM au fost amagiti. De-asta a castigat Gog. Si a meritat!

Cristake1974 spunea...

Dincolo de trucuri, romanul (ca element al gloatei, ca nu ii place foarte mult afirmarea ca individ - din cauza ca e cu raspundere) prefera lucrul facil de inteles, mai rau - lucrul speculativ, chiar nici ala ambiguu nu il supara prea tare. Ca atare, la un balci de genul "Romanii au talent", "X Factor" si alte de-astea - ca se vede si felul in care daca ceva are succes, imediat copiaza si ailalti, de aia avem pe toate posturile acelasi tip de emisiuni - nu o sa vezi nici vreun plod care si-a ucis degetelele la conservator pe vioara, nici vreun chirurg care scapa oameni, nici vreun pompier fruntas sau vreun scafandru utilitar. Tot ce e facil si zornaie va atrage, si nu doar pe romani, nici englejii nu-s mult mai brezi.
Aquila non capit musca, tovarasi, pentru ca musca se hraneste cu... Da' gaina - da.

nakudo spunea...

nu stiu ce sa spun...mie personal mi-a placut grozav tipul..primul gand a fost-,,tipul clar practica yoga",ulterior s-a demonstrat ca e doar multa munca,studiu,control al mintii,a sa si a celorlalti...e doar un altfel de talent si munca.Tipul nici nu a sustinut ca e realitate totala...avem nevoie si de asa ceva,genul asta de oameni ne fac sa ne intrebam mereu daca daca ce e dincolo de palpabil nu este cumva un nou nivel de traire...de experimentare..sa ne ridicam intrebari.in viata avem nevoie sa fim surprinsi,intrigati...asta ne tine treji,neliniari.
legat de Turcescu..si hartia lui de sub brat..nu stiu de ce nu demonteaza si mersul pe jar sau eventual sa ne faca o demonstratie..ca noi romenii tare ne mai pricepem la toate.
intr-un interviu,Gog a spus,,ma rog la Dumnezeu,sa nu ma lase sa uit de unde am plecat''.

elena marin-alexe spunea...

nakudo
Parerile noastre difera si imi place asta, ca doar nu suntem facute dupa sablon:)
Dar,in ajutorul celor scrise de mine mai pot adauga si parerea marelui iluzionist Josefini, care ieri (15 mai) in emisiunea acces direct, a explicat trucurile iluzionistilor, ba chiar a prezentat o carte scrisa de el in care explica pe larg acestea si chiar un CD. Si parerea lui despre Gog este ca ce a facut el la romanii au talent, este iluzionosm.
Imi mentin parerea ca nu merita marele premiu.
Iar iluzia...nu are nimic in comun cu Dumnezeu. Ca sa nu uiti de unde ai plecat, nu trebuie sa ceri ajutor de la divinitate, ci trebuie doar sa fii om adevarat cu un caracter frumos.
Hai ca te pup scumpo!

elena marin-alexe spunea...

Cristake
Ai dreptate in mare parte, Cristache.In aceasta emisiune nu s-a promovat talentul autentic ci "panaramele" scuza-mi cruda sinceritate.
Oricum Gog, nu m-a impresionat cu nimic.
Numai bine sa fie, tinere!

Agent spunea...

Imi pare rau sa o spun insa nu-l simpatizez pe acest Crisan Gog, mi se par prea, prea...
Insa unii dintre noi sunt prea creduli n-ai ce face.

elena marin-alexe spunea...

Agent
Nici pe mine nu m-a impresionat, dar se vede treaba ca noi ne afăm în tabăra minorităţilor...în acest caz :)
Mulţumesc de vizită!

elena marin-alexe spunea...

cinnamonandapples
Daca zici tu...Oricum, nu a meritat premiul.