duminică, 4 martie 2012

Fanatismul

Sunt încă şocată, de crima acelei "mame" din Braşov, care şi-a ucis cu bestialitate pruncul.
Iniţial nu am vrut să abordez acest subiect, dar nu pot să nu-mi spun părerea asupra acestei orori, care  culmea s-a întamplat într-o  comunitate, în care familiile sunt iubitoare de copii şi de Dumnezeu bine'nţeles.
Care a fost cauza acestui sinistru deznodământ, cred că nu se mai îndoieşte nimeni: o boală psihică numită sindrom schizofrenic, de care mama copilaşului suferea de mai multă vreme. Este de neînţeles, de ce nu a apelat soţul femeii la un consult medical de specialitate, care ar fi putut evita aceasta tragedie.
Cred că dacă soţul femeii ucigaşe ar fi dus-o la psihiatru, şi în paralel ar fi decretat simţurilor lui mai mult timp de post....şi rugăciune,  nu s-ar fi întâmplat această oroare. Dar el a preferat să-i facă copil după copil, ignorând dezechilibrul mental al soţiei sale.
Chiar Domnul Isus spune clar: nu cei sănătoşi au nevoie de doctor...
Avem nevoie si de doctor al sufletului, Isus Hristos, dar mergem şi la medic, atunci cand ne doare măseaua..
Din nefericire în mulţi creştini fanatismul religios şi-a făcut culcuş stabil.Spun din nefericire, deoarece eu chiar îi consider nişte nefericiţi pe acesti oameni, care cred că sunt mai sfinţi, mai aproape de Dumnezeu, dacă:
nu au televizor, nu poartă cravată, merg pe stradă doar cu capul învelit( femeile)cu baticul înnodat sub bărbie, nu merg la medic, nu fac armată, unii nu-şi lasă copiii la şcoală, unii se izolează de societate, refuză transfuzii, refuză donarea de organe etc. Dar ce este grav, e că aceştia sunt foarte pătimaşi şi îi judecă aspru pe semenii lor, care nu sunt de acord cu ei.
De ce fac asta? Pentru-că nu se obosesc să citească Biblia.
Aceşti oameni , chiar nu realizează, că nu sunt mai  apropiaţi cu nici un cm. în plus de Dumnezeu, având această atitudine de suprafaţă, care în timp sapă adânc, numită fanatism? Ei cred că se ridică în ochii divinităţii, daca strâng la sân aceste practici fanatice?Dacă cineva chiar vrea să fie aidoma cu Isus, să- L copieze în adâncul inimii, prin dragoste, bunătate, milă, iertare, bunăvoinţă, deci sfiinţire a inimii. Vremurile s-au schimbat şi au adus cu ele noutăţi de care oamenii se pot servi cu înţelepciune şi sub protecţia Lui..
Dumnezeu este echilibru.Şi acest echilibru îl găsim în toată creaţia Lui. Vreţi să-l descoperiţi, citiţi zilnic Biblia!

Spun un NU hotărât fanatismului de orice natură, dar în mod special fanatismului religios, care de-a-lungul vremurilor, s-a arătat a fi cea mai distrugătoare molimă a umanităţii.
Să ne rugăm, ca Dumnezeu să aibă milă de cei şase copilaşi.10 comentarii:

Lisandru Cristian spunea...

Subscriem şi noi, scumpă doamnă. Tot ceea ce ajunge la extreme nu poate fi decât o calamitate...

nakudo spunea...

Dumnezeu este echilibru.Şi acest echilibru îl găsim în toată creaţia Lui.cred ca ati spus tot.din pacate multi au ajuns sa manipuleze creatia divina ,sub false sfintenii pentru a justifica propriile mizerii.sant perfect de acord cu dumneavoastra si sa nu uitam ca lucifer a fost inger de lumina asa ca poate imbraca forme uimitoare...precum cioara inzorzonata cu paiete...ma uit cu durere si ma intreb daca femeia aceasta a mai avut timp sa constientizeze ca e o entitate aparte,unica intre atatea reproduceri pe banda rulanta...adica,ba supusa ca asa cere fanatismul...da pana la urma pui mana si pe un par si il altoiesti fix intre jucarii,ca sa si le tina acasa intre doua rugaciuni...umor negru...ce Dumnezeu?nu santem iepuri...

elena marin-alexe spunea...

Lisandru Cristian
Da, extremismul dizolva creierele umane.
Ganduri bune de la inima la inimă pentru voi dragilor!

elena marin-alexe spunea...

Stefy dragă-
Aproape ca m-a cuprins furia împotriva prostiei umane. Tu sigur înţelegi ce vreau să spun.
Păcat că unii dintre semenii noştri încearcă să-şi ascundă slăbiciunile umane, după mantia lui Dumnezeu...

Tafnat_Paeneah spunea...

într-o lume dezechilibrata din cauza urii şi nepăsării suntem chemaţi la iubire si acţiune imediată a rugăciunii ,fie ca inima ta sensibilă la porunca dragostei divine să reverse în continuare balsam de vindecare prin harul ce-l dai celor ce trec pe aici.
Maranata!

Monna Albu (Novacescu) spunea...

DRAGA MEA,ITI DORESC O NOAPTE LINISTITA SI BINECUVANTATA SA ITI FIE ZIUA DE MAINE...SI NU NUMAI.
TE IMBRATISEZ,ELENA !

marada spunea...

Cred ca in cazul de fata religia nu a avut prea mare influenta. Barbatul este un nesimtit, iar biata femeie este bolnava.
Imi pare tare rau de copilas si de mama. Pe tata l-as castra (scuze, dar nu ma pot abtine!).

elena marin-alexe spunea...

maranata
Nici nu este de mirare, deoarece traim timpurile din urma...
O seara plina de iubirea Lui!

elena marin-alexe spunea...

Monna Tabita Novacescu
Multumesc la fel draga mea!

elena marin-alexe spunea...

marada
Si eu simt ceva ca o aversiune fata de asa un sot...fara discernamant.Ar fi putut evita toata tragedia.
Da Doamne intelepciune romanilor!
Multumesc Marada, pentru parere!