joi, 3 martie 2011

Cinismul "mondialului"

Nu am ceva special contra ţiganilor sau rromilor... că nici nu ştiu cum le place să li se spună.Trăiesc alături de noi oameni deosebiţi care incearcă din răsputeri regenerarea moralitătii naţiei lor şi ii felicit din tot sufletul Doar că am senzaţia ciudată că mafia ţigănească are controlul asupra întregului teritoriu românesc. Mă dezgustă ori de câte ori, aud la ştiri fapte reprobabile pe care aceste clanuri le fac cu o usurinţă care te blochează pur ţi simplu: Trafic de carne vie, cerşetorie cu ajutorul minorilor, crime la comandă şi încă multe ale fapte care te fac să-i ocoleşti, să-i dispreţuieşti.
Zilele acestea urmărind ştirile, mai pe toate posturile de televiziune, a apărut destul de des un personaj care se arăta a fi o victimă extrem de deranjată de camera de arest, din diverse motive. Acest specimen Bercea mondial, cere ieşirea din închisoare, invocând printre altele "sensibilitatea" pe care o simte în arest.
Ei ca să vezi ce bogăţie de sensibilităţi are omu'.
Ca cetăţean al acestei ţări mă întreb, cum de nu au sensibilitati aceşi interlopi, atunci când fac trafic de minori pentru prostituţie, sau când înfig cuţitul în om, când tâlhăresc sau înseală?
Cinismul acestuia se observă clar în fraza învăţată de la avocatul sau - ...îmi dau acea senzaţie dizgraţioasă de caustrofobie...-  fraza asta în gura lui Bercea este ca un inel de aur în râtul unui porc.

Nu o să mă mir dacă va scapa basma curată, după cele 30 zile de arest. Cred ca în ţara asta, ar trebui să se înceapă reforma cu  schimbarea codului penal.
Aşa vom avea mai puţini "mondiali" în libertate.


18 comentarii:

Aris spunea...

Ai mare dreptate, Elena!
De multe ori ma intreb si eu cum au reusit niste tipi atat de limitati sa supravietuiasca, dar cand vezi ce averi au si de ce sunt in stare, poate ar trebui regandit si refacut codul penal...
Nu mai suntem in siguranta in tara noastra din cauza politicienilor corupti si interlopilor periculosi.
Trist, dar e foarte bine ca ai luat atitudine!

Ionel Mesaroş spunea...

Ati pus punctul pe "i" !
Intr-adevar,situatia prezentata de dumneavoastra ma pune pe ganduri.Este regretabil ca multi dintre marii infractori din Romania,dupa ce ajung in detentie,sa aflam ca nu suporta regimul impus de privarea de libertate,suferind de tot felul de afectiuni care sa le permita din nou o situatie privilegiata;in timp ce persoane nevinovate au parte de ani grei de inchisoare,vedeti cazul Marcel Tundrea.
Va doresc o zi frumoasa!
Salutari din Satu Mare!

Lisandru Cristian spunea...

Ce să facem? Am un nou exemplu din care tragem concluzia că legile nu sunt făcute pentru toţi. După ce l-au lăsat în pace atâta amar de vreme, în pofida faptului că toată lumea ştia că se ocupă numai cu ilegalităţi, nu m-aş mira acum să apară şi tot felul de boli, griji, nazuri şi necazuri care să-l impiedice să mai stea în celulă. Şi, oricum, aşteptăm sentinţa, nu provizoratul. Fiindcă acest provizorat - ulterior sunt eliberaţi toţi şmecherii - nu face altceva decât să le dea celor care Mondial apă la moară.

Gândurile mele bune la final de săptămână!

.✿*E LENA*✿. spunea...

Aveți mare dreptate
scumpa mea Tiză,eu nu cred
apucă nici 30 zile în arest,
sper să nu cobesc!
Un weekend minunat vă doresc!
Mii de pupicei...

Anikó spunea...

Da ai dreptate draga Elena.La noi este biserica baptista a romilor si eu merg pe la ei des,pentru ca cuscrul meu pastoreste biserica din valea si din jur,si atunci cind fac marturie, recunosc lucruri ce au facut ,ma cutremur de auzite.Dar pot spune cu multa bucurie ,ca acei care se intorc la Domnul si iau in serios drumul pe care au pornit cu Isus Cristos,este total diferit cu cel dinainte,si se straduiesc sa traiasca pe placul Domnului.Este mare nevoie sa ne rugam,ca Domnul sa le lumineze.Iar ce priveste codul penal intradevar ar trebui refacut ,daca ar fi mai putini infractori.

denisia spunea...

Am trecut sa-ti las o imbratisare.

nakudo spunea...

mi se par superficiale parerile...dar stiti ca ce ,,in gusa si in capusa"...hi-hi..initial am scris un km de comentariu...apoi am vazut eroare de publicare...stiti ce am gandit?daca Dumnezeu zice ca nu,e nu,clar...e eronat draga mea priewtena...mafioti sant peste tot,dar mass media isi spune cuvantul....zau....la unul din cultele neoprotestante am intalnit fiul pastorului ce vindea fete in grecia,romani ce vindeau fete in grecia prin mitropolia m,oldovei...sa continui?sant doar aparente...zau..tiganul,,cercetat"-e om....nu e imoral ewtc...va spun din expierenta.Doamne iarta-ma de mizeria omeneasca si manipulare...pe cuvant...daca as face public tot ce stiu real,experimenytat...unde s-ar ajunge?NICAIERI...ZAU....SANSELE DE IUBIRE SANT EGALE....PUTIN VERDE DE SPERANTTA..PE CUVANT...TIGANCILE DE LA ZANEA.STITI CE VOR?LIBERTATE DE EXPRIMARE ATAT..UN RAHAT CA ,,,MONDIALUL"NU FACE NIMIC....NU REPREZINTA O ETNIE....

elena marin-alexe spunea...

Aris
Ai spus bine, referindu-te la doua mari probleme:
politicieni corupti si interlopi periculosi.

elena marin-alexe spunea...

...
Da ai dreptate, dupa ce ca fac atatea prostiii mai si invoca diverse boli doar ca sa scape de pedeapsa.Nu -mi place ca suntem bataia de joc a unor descreierati.

elena marin-alexe spunea...

Lisandru Cristian
Intr-adevar legile nu sunt facute pentru toti! Ma deranjeaza cand un amarat de om care poate fura ceva minor, sta la inchisoare, in timp ce interlopii de genul descris mai sus, ne rad in fata si se eschiveaza sub pretextul unor inchipuite boli...Ciudat nu?

elena marin-alexe spunea...

ELENA
Sa speram ca justitia isi va face datoria draga mea Tiza!

elena marin-alexe spunea...

Anikó
Eu nu ma refer la tiganii ca etnie ci doar la interlopi. In ce priveste pe tiganii care se intorc la Dumnezeu, deja ii consider fratii mei dragi.Daca El ii iubeste pe toti eu de ce as face ura de rasa? Cine sunt eu?
In fata lui Dumnezeu toti suntem egali.
Pace si bucurie sa ai draga mea !

elena marin-alexe spunea...

denisia
O primesc cu mare drag, de la o persoana draga mie!

elena marin-alexe spunea...

nakudo
Draga mea ce spui tu sunt exceptii si exceptia confirma regula. Toti stim ca clanurile tiganesti sunt cele mai periculoase.Si sa-ti mai spun ceva-chiar in clanurile romanilor sunt mai mult de jumatae din etnia rroma.Asta nu-ti spune nimic?
Eu respect omul om indiferent de etnie si tu stii bine acest lucru caci am vb de multe ori...Dar aici m-am referit strict la "mafia tiganeasca", unde oameni fara caracter, ignoranti si rai pusi pe capatuiala fara scrupule, fac orice pentru a avea bani nemunciti.
Ii detest pe toti.Daca ar fi sa scriu tot ce stiu...s-ar speria cititorii.
Nu am nimic cu tiganii de buna credinta, dar nu agreez ca un semianalfabet ca "mondialu" sa rada in nas unei tari intregi, afirmand ca este sensibil la ...arest.Da' cand vinde copii si minore si le bate si le obliga la prostitutie si cate si cate alte rele...atunci unde-i este sensibilitatea?
Stefy draga mea as putea sa-ti spun multe si nu inspirata din mass media,dar ma opresc aici.Eu nu fac deosebire de rasa, dar fac deosebire de la caracter la caracter....

ARIPI DE FLUTURE spunea...

e trist doamna elena..si multe alte lucruri nu sunt in regula in tara noastra...dar eu tot sper ca ne vom reveni intr-o zi

elena marin-alexe spunea...

ARIPI DE FLUTURE
E trist dar tare adevarat.Ce putem noi face decat sa tragem un semnal de alarma...

Marius Brad spunea...

Cand va spun la toti ca sunt nazist si rasist, toti aruncati cu pietre in mine... Nu aveti decat sa suportati toate stirile si sa va spuneti in continuare "sunt si ei oameni, trebuie sa-i iubim, asa spune Domnu"... E, uite, eu am o latura mai proasta si inca il plang pe Ion Antonescu, Corneliu Zelea si sa nu uit de conducatorul lor, marele HITLER... Ne trebuie un Vlad Tepes doamna Elena si ne mai trebe o minte limpede si curata si sa nu mai existe acei tineri milosi carora le pare rau de TIGANI (nu rromi) si de faptele lor "sunt si ei oameni"...

P.S. Acest coment nu se face referire la persoana dumneavoastra, vorbesc in general :)

Blessed be

elena marin-alexe spunea...

Kalliope
Nu ma bucur de cele afirmate de tine.Nu ne trebuie nazism pentru a scoate la lumina faptele reprobabile ale semenilor nostri. Ma rog Domnului sa te alibereze de aceste ganduri nefaste timpului nostru si sufletului tau in principal dragul meu.