miercuri, 2 martie 2011

Mergeţi la ghicitoare?Mai există superstiţii si vrajitorie în vremea noastră iluminată şi care abundă în pregatire? Din nefericire răspunsul este DA!
Nenumăraţi semeni ai noştri, chir şi cei ce au pregatire superioară, recurg de multe ori la diverse forme de ghicire, horoscoape si vrăji imprumutate de la alte popoare, in special de la cele africane.
Mai nou vrajitoria la noi, are o formă inofensivă, ba chiar a preluat tente stiinţifice sau mai grav, religioase. Acest soi de practica ocultista este foarte nociv pentru sufletul omului, dar şi pentru buzunarul lui....
Cine apelează la orice formă de vrăjitorie intră in conflict cu Dumnezeu şi provoacă conştient sau inconştient pe Satana să-l ajute.Atunci Dumnezeu se îndepărtează de acel suflet.
A folosi Biblia pentru scop de vrajitorie este o blasfemie adusă divinităţii. 

 Deuteronom 18.

9. Dupa ce vei intra in tara pe care ti-o da Domnul Dumnezeul tau, sa nu te inveti sa faci dupa uraciunile neamurilor acelora.
10. Sa nu fie la tine nimeni care sa-si treaca pe fiul sau pe fiica lui prin foc, nimeni care sa aiba mestesugul de ghicitor, de cititor in stele, de vestitor al viitorului, de vrajitor,
11. de descantator, nimeni care sa intrebe pe cei ce cheama duhurile sau dau cu ghiocul, nimeni care sa intrebe pe morti.
12. Caci oricine face aceste lucruri este o uraciune inaintea Domnului; si din pricina acestor lucruri va izgoni Domnul Dumnezeul tau pe aceste neamuri dinaintea ta.
13. Tu sa te tii in totul totului tot, numai de Domnul Dumnezeul tau.
14. Caci neamurile acelea pe care le vei izgoni, asculta de cei ce citesc in stele si de ghicitori; dar tie, Domnul Dumnezeul tau nu-ti ingaduie lucrul acesta. 

 Părerea mea este, că ar fi bine să ne ocupăm mai mult de timpul prezent, care
ne aparţine şi să-I lăsăm lui Dumnezeu viitorul vieţii noastre destul de incert si imprevizibil pentru noi, dar foarte bine ştiut de El.16 comentarii:

corina spunea...

Elena un mesaj scurt si la obiect.Bun cuvantul.De luat aminte!

cella spunea...

In Exod, porunca e mai dura pentru vrajitoare :D

Cristake1974 spunea...

Am observat ca ati mentionat si superstitia. Da, de vrajitorie stim cu totii ca tre' sa ne ferim, dar bag sama ca mai periculoasa e superstitia - ca multi o au. Ca s-a spart oglinda, ca s-a varsat sarea, ca asa si pe dincolo. Am citit intr-un text un lucru simplu, dar la care nu m-am gandit si nu stiu daca m-as fi gandit vreodata, desi e la mintea cocosului - superstitia e sora mai mica a idolatriei. Nu trebuie sa mai explic de ce, e destul de evident.
Oricum, atentie la malete - e greu sa iti scuipi in san cand porti asa ceva.

PS - Cand cotoroantele alea isi zic "prezicatoare", "ghicitoare" sau nu stiu cum, mai treaca, mearga. Cand isi spun "tamaduitoare", devine deranjant - or fi, pasamite, la concurenta cu Fiul omului...

Tudor Enea spunea...

o primavara minunata plina de optimism si voie buna!

Rodica Botan spunea...

Amin la tot ce spui...

elena marin-alexe spunea...

corina
O zi plina de senin iti doresc draga mea!

elena marin-alexe spunea...

Cella
Da! Multumesc draga Cella!

elena marin-alexe spunea...

Cristake
Superstitia este o prejudecată care decurge din credinţa în spirite bune şi rele, în farmece şi vrăji, în semne prevestitoare, ...deci, parte a ocultismului.
Bine este sa te feresti de lucrurile care au la baza ocultismul.

elena marin-alexe spunea...

tu26dor
Multumesc Tudore!

elena marin-alexe spunea...

Rodica Botan
Bineinteles! O zi buna Rodica!

nakudo spunea...

dupa cum am mai vorbit,cred ca a recurge la asa zise minuni facute de altii,intra in conflict direct cu Dumnezeu,pentru ca sa nu uitam ca tamaduirea,ajutorul vin doar prin El si de la El.partea proasta a vrajitoriei ,nu e numai idolatria ci faptul ca,sa zicem se duce x sau y la mama omida si-i zice,bai eu vreau sa moara capra vecinului,sa se imbolnaveasca soacramea sau nu stiu ce aberatii"...adica hotarasti tu cum sa stea lucrurile in locul lui Dumnezeu..impui tu ce ar trebui...

Lisandru Cristian spunea...

Ar trebui făcut în aşa fel încât aceste "vrăjitoare" care nu fac altceva decât să-i înşele pe creduli să fie trimise la plimbare (ca să fac un joc de cuvinte). Din păcate, observ că oamenii (aflaţi în situaţii grele) consideră că trebuie încercată şi această eventuală "şansă". Iar individele respective profită tocmai de necazul unor oameni...

Gândurile mele bune, o zi cât mai frumoasă să aveţi!

elena marin-alexe spunea...

nakudo
Este destul de grav sa-ti doresti sa ai controlul viitorului tau si nu te ajuta la nimic.
Din nefericire sunt destui oameni care vor sa sara bariera...
Ma intreb la ce mi-ar folosi sa aflu ca peste trei zile( de ex) voi pierde pe cineva drag?
Linistea mi s-ar transforma in nebunie...
De ce vor oamenii sa-si afle viitorul?

elena marin-alexe spunea...

Lisandru Cristian
Mie chiar imi este mila de cei atat de naivi, incat vor sa umple buzunarele unora care cocheteaza cu ocultismul.
Mi-a placut jocul de cuvante:}

ARIPI DE FLUTURE spunea...

nu cred in astfel de lucruri...iar daca ar fi persoane cu un astfel de har, nu ar urmari sa se imbogateasca de pe urma lui, ci sa faca un bine.daca Dumnezeu le ar inzestra cu un asemenea dar ar trebui sa fie niste persoane cu totul speciale...dar ma indoiesc.
asa ca evit astfel de lucruri

elena marin-alexe spunea...

ARIPI DE FLUTURE
Bine faci ca eviti draga mea!