marți, 25 ianuarie 2011

Asasinul economic Jeffrey Franks

S-a tot vorbit de asasinii economic, s-au facut documentare, s-au scris carti. Noua, romanilor, ni s-a parut ca este o chestiune care-i priveste pe altii. Noua nu are de ce sa ni se intample. Pentru ca ne-am crezut europeni. Si noi, si grecii, si bulgarii. Asasinatul economic, ne-am inchipuit, e doar pentru tarile din America latina, pentru fostele state sovietice, precum Ucraina.
Am citit in carti definitia asasinului economic, dar niciodata nu ni-l putut inchipui aievea. Si Agentia de Investigatii Media a tratat subiectul, iar la vremea respectiva ni s-a spus ca batem campii. Iata ca asasinul economic al FMI si-a aratat in fine fata, s-a devoalat. Este acelasi care a contribuit la criza majora din Argentina, din 2001. Apoi, la prabusirile economice din Ecuador, iar recent, la anihilarea economiei din Ucraina, dupa 2004, odata cu venirea "portocaliilor" la putere. De la finele lui 2008, Jeffrey Franks s-a mutat la alti "potocalii", odata cu noile alegeri, si si-a pus amprenta pe criza economica din Romania, incepand cu 2009. Situatia in care se afla tara, indatorarea fata de FMI, faptul ca Franks este adevaratul conducator al Romaniei se vede cu ochiul liber. Tara a intrat cu un picior in groapa, iar groparii sunt Franks si reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu. Care Mihai Tanasescu, cel mai probabil, asa cum anunta AIM la inceputul anului, ar putea deveni urmatorul premier al Romaniei.
Conform Jeffrey (Jeff) R. Franks, MPA ’88: "In 1997, Jeff moved to work on Latin American countries. He was desk economist for Argentina " (in 1997, Jeff s-a mutat in America Latina . El a fost desk economist pentru Argentina). Apoi a ajuns in Ecuator, dupa aceea in Paraguay, iar inainte de Romania s-a ocupat de Ucraina. In Paraguay s-a ocupat de criza serioasa care afecta tara, de datoria uriasa la FMI care a rezultat in urma acestei crize economice. La fel cum acum administreaza datoria uriasa a Romaniei.
Franks provine din gasca de la Princeton, dintr-o "fratie" de temut pe plan mondial: The Order Of St. Anthony, cu patronul Sf. Anton din Egipt, o societate secreta infratita cu celebra Skull and Bones de la Yale (unde exista si o ramura numita Sigma - The St. Anthony Hall), cu o elmblema la fel de infricosatoare (vezi foto stanga), desi in aparenta societatea respectiva s-ar ocupa cu serate literare intr-o cladire straveche, intretinuta de fratie (foto dreapta). Despre  Skull & Bones, ca si despre The Order Of St. Anthony se spune cafac parte din pepiniera Illuminati si pregatesc elitele care sa conduca lumea intr-o noua ordine mondiala social-economica. Daca despre presedintii SUA se spune ca au fost in marea majoritate membri ai Skull & Bones, despre creierele economice ale planetei se spune la fel de clar ca au apartinut Ordinului St. Anthony Of Egypt.
Si, iata, in urma cu doar cateva zile, Argentina a denuntat faptul că FMI aplică Greciei aceleaşi reţete de austeritate pe care le-a aplicat acestui stat latino-american fără a reuşi să îi împiedice acutizarea crizei, în 2001. "Reţeta FMI pentru Grecia este aceeaşi ca pentru Argentina înaintea prăbuşirii din 2001: scăderea salariilor şi creşterea impozitelor” afirmă Jorge Remes Lenicov, fost ministru argentinian al economiei în 2002, în timpul celei mai grave crize economice din istoria acestei ţări. Si, dupa cum se observa nu este numai reteta pentru Grecia, ci si pentru Romania. Un alt fost ministru al Economiei, Roberto Lavagna (2003-2005), artizanul redresării ţării sale: "FMI nu a tras nici un învăţământ din criza argentiniană, nu a învăţat nimic şi emite pentru Grecia aceleaşi recomandări ca pentru Argentina în 2002, cele pe care noi le-am respins abia in 2003, iar dupa ce nu le-am mai aplicat si am cautat solutii bune, altele decat cele impuse de FMI, a urmat redresarea”. Deci iata ca respingerea cerintelor FMI - asa cum doreste si Ungaria acum, dupa noile alegeri - nu a dus la secatuirea tarii, ci la redresarea ei economica. E adevarat, insa, Romania este deja datoare pana peste cap la FMI, cu bani ce n-au ajuns in buzunarele romanilor, ci in "bancile mama" din Occident, sau in conturile clientelei politice a actualei puteri.
Dovada ca Franks n-are, de fapt, nicio solutie economica reala pentru Romania, ci in fapt doreste adancirea crizei in favoarea FMI, este si ciorna pe care a folosit-o la inceputul lui 2010, dupa o intalnire cu Mugur Isarescu. Pe hartie, Franks a schitat sovaielnic o linie de redresare inca de la inceputul lui 2010. O redresare care n-a avut loc, iar acum ni se spune ca va fi in 2011, cand, probabil, nici atunci nu se va petrece. Asa ca predictiile lui Franks in materie de economie sunt ca si nule. Asa cum au fost si pentru Argentina.
Prăbuşirea economică a Argentinei a antrenat la finele anului 2001 o gravă criză socială şi proteste de stradă soldate cu 30 de morţi. A urmat o criză instituţională, între 20 decembrie 2001 şi 6 ianuarie 2002 succedându-se cinci preşedinţi. Argentina a revenit spre creştere economică cu mari sacrificii, după o devalorizare de 65% a monedei sale antrenând sfârşitul parităţii peso-dolar. Si asta dupa ce s-au respins indicatiile FMI.
Jeffrey Franks este asasinul platit, dar elita financiara mondiala, sefii FMI sint criminalii care dau aceste ordine.
Astept parerile voastre prieteni!
sursa- emaill

14 comentarii:

disa spunea...

Elena, doar noi suntem vinovati ca devenim dependenti financiar de altii.
Cunosc famillii care s-au imprumutat de la 3, 4 banci, si acum nu mai au bani nici de mancare.
Cine e de vina? Doar ei ca n-au fost chibzuiti. Cine te imprumuta, n-o face de dragul ochilor tai, deoarece ar ajunge la faliment, la fel ca tine.

Cristake1974 spunea...

Draga doamna, cand cineva spune de astea, cu teoria conspiratiei mondiale (sau fe-me-i-ste, sau altminteri) este considerat de unii... sa zicem aiurit, ti se rade in nas. Cica esti credul la baliverne. De parca nu e de cand lumea faptul ca guvernele au uneltit chestii-trestii de "culise", politica reala nefiind pentru ochii si urechile prostimii... multimea e dresata cu niscai declaratii patriotice.

FMI sucks, iar Elada o sa le dea pana la urma borsul la toti masonii astia. Am zis! :D

Anonim spunea...

Cine l-a chemat pe "asasinul economic" ? Parca mai exista si alte tari care nu au solicitat "ajutorul " acestui for economic...Sa nu ne mai facem iluzii in continuu!

Ionel Mesaroş spunea...

Detest politica guvernamentala bazata pe imprumuturi externe ,in special ,de la FMI.
De ceva timp ,i-am perceput pe cei de la Fondul Monetar International tot mai implicati in politica noastra,dictand sentinte draconice,insuportabile pentru majoritatea romanilor.
Vinovati pentru aceste acte criminale sunt in primul rand politicienii nostri ,iar ,in mod indirect,noi ,cei care le-am dat votul.
Niciodata politica FMI nu a fost in folosul cetateanului tarii care s-a imprumutat.Totdeauna,a avut ca tel subjugarea tarilor pe care le-a "ajutat".
Va doresc o zi frumoasa!

Cristian Lisandru spunea...

Ingineriile financiare şi Mafia financiară, dacă pot să îi spun aşa, există. Nu sunt neapărat adeptul unor teorii ale conspiraţiei abracadabrante, fiindcă multe dintre ele sunt lansate pe piaţă tot de cei care fac anumite maşinaţiuni. Tocmai în ideea că o ipoteză poate fi compromisă dacă se discută prea mult şi peste tot despre ea.
Dacă este să mă refer strict la băieţii de la FMI (Înalta Poartă de acum, aşa cum îmi place să le spun), ei îşi fac lecţiile, aşa cum au învăţat, iar ţări ajunse la ananghie, cum este şi România, le cântă în strună, stau cu şepcile întinse a cerşeală şi acceptă tot felul de experimente financiare. Va fi greu să ieşim din acest cerc vicios, iar datoria creşte, creşte, creşte...
În timpurile de acum, dacă eşti "asasinat economic" nu mai poţi emite nicio pretenţie. Şi asta se şi doreşte...

Vă doresc o zi excelentă, din toate punctele de vedere...

elena marin-alexe spunea...

disa
Cine e de vina_ Stie Dumnezeu.

elena marin-alexe spunea...

Cristake
Poate chiar este o conspiratie mondiala...Prea se leaga multe.O seara buna Cristake!

elena marin-alexe spunea...

Anonim
Mai exista?

elena marin-alexe spunea...

...
Am intrat in datorii pana-n gat, asa cum nu cred ca am mai fost vreodata..Personal nu am deloc incredere in cei de la FMI.

elena marin-alexe spunea...

Cristian Lisandru
Cred ca asta se si asteapta de la noi-cerseala, dependenta, umilinta, sclavie pur si simplu.
Cine stie care va fi 'viitorul''rarii noastre?
Gand bun dragii mei dragi!

Anonim spunea...

Intalnirea a doua societati, ori a doua entitati sociale, daca vrei, aduce in cele din urma dimonatia unei asupra celeilalte. Nu e meschin, e doar realist...
Evident ca Romania, la fel ca orice alt stat, european sau nu, asta conteaza prea putin, e prinsa intr-un joc al impartirii sferelor de influenta, al spolierii celui slab sau vulnerabil de catre cel puternic, care urmareste sa devina si mai puternic si mai bogat, consolidandu-si in permanenta pozitia.
FMI nu e o solutie economica viabila, n-a fost si nu va fi niciodata, iar istoricul sau o demonstreaza cel mai bine. Pentru cei care se erijeaza in apologeti ai acestui "parteneriat" am o singura intrebare: care e ultima economie salvata de FMI? Sau nu ultima, una singura as vrea sa stiu si eu...

elena marin-alexe spunea...

teonegura
As putea sa-ti spun care este ultima 'ucisa'? Ar fi mai usor.Dar cred ca stii si tu asta.
Multumesc pentru trecerea pe aici Teo!

disa spunea...

Ma deranjeaza ca marea majoritate a populatiei nu vrea sa inteleaga ca stam pe buza unei imense prapastii.
Toti se gandesc doar la clipa de fata.

elena marin-alexe spunea...

disa
Eu cred ca multi oameni stiu ca ne aflam pe buza prapastiei, doar ca nu vor sa recunoasca public.
Si oricum, biblia se va implini intocmai.A inceput deja...